A vagyonőrök

2013.01.24. 10:00 |  Katingatlan

pfk1.jpgTörtént egyszer, hogy olcsó, kiadó lakást mutattam a XI.kerületben. Kulcsom volt a lakáshoz, úgyhogy a tulajdonos nem volt jelen. Egy fiatalember várt engem a ház előtt. Állítólag a kollégáinak keresett albérletet, úgyhogy amíg őket vártuk, nem volt mese, beszélgetni kellett vele.

Kiderült, hogy polgárőrökről van szó, akik, mint tudjuk, társadalmi munkában végzik eme tevékenységet. Próbáltam tapogatózni, hogy akkor mégis, miből fogják fizetni a bérleti díjat, kiderült, hogy emellett vagyonőrködik ő is, és a kollégái is.

Kíváncsian vártam a „kollégákat”, ugyanis a fiatalember nem volt valami bizalomgerjesztő: kicsit stikkes volt, félpercenként az arcához kapott, vakarózott, dörgölte az orrnyergét, és ahelyett, hogy a szemembe nézett volna beszélgetés közben, állandóan a dekoltázsomat nézte, ahol higgyék el, nincs sok látnivaló! Gyakorlatilag a mellemhez beszélt.

Na, gondoltam, ezt az ügyfelet vajon hogy fogom rábeszélni az ügyvéd tulajdonosra és annak kedves tanárnő nejére? Nem baj, majd a „kollégák” biztos jobbak lesznek!!!!!

A hátam megett legott megjelentek a kollégák. Hátrafordultam, és a következő látványban volt részem: két hajléktalannak látszó ember, guberált polgárőr ruhában, műanyagnak tűnő polgárőr jelvénnyel, kis fehér kutyát vezetve, szélesen mosolyogva. Állíthatom, hogy az egész brancsból a kutya volt eddig a legszalonképesebb, még akkor is, ha a fehér bundája ellenére mind a négy tappancsa kosztól feketéllet egészen a hasáig.

A kollégák kedvesen mosolyogtak, de nem kellett volna, mert mindkettőnek – mint később kiderült, apa és fia – alul-felül 3-4 foga hiányzott. A megmaradtak viszont barnák voltak.

De még nem volt vége! Ahogy végignéztem rajtuk, észleltem, hogy szandiban-zokniban jöttek, ami még mindig nem lett volna baj, ha nem lett volna lyukas az összes zoknijuk az összes lábukon!

Mindkettő kezében égő cigaretta, amelyet ugyan eldobtak, mielőtt felmentünk volna a lakásba, de fent, rágyújtás nélkül, ismét a kezükbe vettek egy újat. Tehát láncdohányosok.

Mondanom sem kell, hogy tetszett nekik a lakás, de volt egy apró probléma: nem tudtak kauciót fizetni, még egy havit sem, úgyhogy az lett volna a feladatom – többek között -, hogy rábeszéljem a tulajdonost egy kaució-nélküli verzióra. No persze miután lecsúsztattam a torkán a kutyát-cigit-embert!

Mondtam, hogy kaució nélkül nehéz lesz az ügy, de akkor előjöttek a farbával! Hozzam össze őket a tulajdonossal, akit majd ők meggyőznek, mert ők mindenkit meg tudnak győzni. Hisz láthatom én is! És szélesen vigyorogtak.( Nem kellett volna.)

Ha a tulaj  nem engedi be a kutyát a lakásba,- amely kutya egyébként drogkereső-eb, tetszik tudni, olyan, mint a Józsi, akit a TV2 is bemutatott a minap, tetszett látni? Nem tetszettem látni - az sem baj, mert ők elviszik egy telepre.(?) Egyébként a kutya is stikkes volt. Csak úgy mondom.

A történet nem folytatódott, mert a tulajdonos ragaszkodott a kaucióhoz, úgyhogy a többi akadállyal már nem kellett megküzdenem…

2013.01.24. 10:00
Címkék: kiadó albérlet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.