Gyöngyszem a Németvölgyben

2013.02.08. 10:00 |  Sunflower Ingatlan

Már több mint másfél éve foglalkoztam Budai ingatlanokkal amikor találkoztam egy gyöngyszemmel a Németvölgyben. Azt mondják, egy jó ingatlanos akárhova megy először szemügyre veszi az épületet kívülről, hiszen pontosan ez lesz az a látvány ami minden egyes érdeklődőt elsőként fogad. Tudják mit láttam?

1.jpg

Semmit. Semmit, az ég adta egy világon kivéve persze egy kovácsolt vas elektromos kaput és a kocsi beállót a teremgarázsokhoz. Ez pedig mindjárt egy jó pont volt a háznak mert ha Én mint újdonsült tulajdonos teszem azt kitalálom, hogy leviszem a fiam focizni a kertbe, hogy egy kevés minőségi időt töltsünk együtt, ahhoz bizony az utca emberének semmi köze nincs. A dolgok ijedtén alakulása végett pedig kezdett bennem megfogalmazódni, egy amolyan "jó helyen járok" érzés amit akkor még nem értettem de mire a sétám végére értem már világos volt mint a nap.

2.jpg

A második dolog ami megfogott az a kert volt, soha nem leltem nagy örömöm a virágok gondozásában de Hölgyek, Urak ami szép az szép. A kerítés belülről sűrűn körbe lett ültetve tujákkal, teljesen eltakarva az egyébként magas és biztonságot nyújtó falak funkcionálisan prózai kinézetét, a fű pedig olyan lehetetlenül zöld volt mintha a Megyéből importálták volna egyenest a Hobbitok szőrös talpa alól.

A kertből egyenesen a garázsba mentünk, ahol némi gondolkodás után megállapítottuk a tulajdonos Hölggyel, hogy melyik három hely tartozik a mi lakásunkhoz és örömmel konstatáltam, hogy a motorom mellé beférne még a képzeletbeli Ferrari, úgy hogy az Asszony se húzza meg amikor beparkol a családi Lexus-szal. De mindezek közepette lelkiekben már arra készültem, hogy bizony akármilyen jó hely is ez a teremgarázs innen fel kell bandukolni a 3.-ra minden áldott nap, amit Én sem vennék jó néven, nem hogy egy idősebb ember.

3.jpg

"De kérem szépen gond egy szál se!" - jelezte felém a büszke tulajdonos ugyanis ebben a házban lifttel dívik felmenni az emeletre. Na most én ennek a ténynek jobban megörültem mint egy váratlan Barca – Real meccsnek, mert néha komolyan kezdem úgy érezni, hogy a munkámnak hála többet lépcsőzök egy átlagos nap mint Bíró Ica a kazetta 2 oldalán együtt véve. Na tehát, felértünk. A lift nem viccelek, 1 méter 37 centire nyílik ki a bejárati ajtótól. Most adok egy kis időt mindenkinek átgondolni a leírtakat... 1 méter 37 centi. Nem tudom, hogy ez csupán az Én perverzióm-e de a macska rúgja meg, Én még a gumicsizma szárát nem értem fel amikor kinyilatkoztattam, hogy nekem lesz egy lakásom ami közvetlenül a liftből nyílik. Kész, pont, fenének kell két gyerek, elég az egy is.. a Ferarri is biztosan szűkös lenne az én termetemmel de egy szép napon lesz egy lift ami az én előszobámba fog nyílni.

4.jpg

Gyermeki könnyeimmel küszködve bújt elő belőlem az ingatlanos és hangzott a fejemben a saját mondatom „Tökéletes lakás márpedig nincs! Azt kell eldönteni, hogy mi az a kompromisszum amit még mosolyogva meg tudunk hozni!” És tudják mit? Be kell látnom, hogy erre az áldozatra még bizony hajlandó vagyok, fültől fülig fintorral az arcomon...

5.jpg

A lakásba benyitva az első dolog ami feltűnt az a felhasznált anyagok minősége volt, bizony látszott a lakáson, hogy ezt nem a válság miatt fejezték be hanem azért mert elkészült. Minőségi nyílászárók, modern gépek, szép járólapok mindenhol. A felfedezést a hatalmas és csak úgy mellékesen jegyezném meg egyenesen a Várra panorámás nappaliból kezdtem, ahol annyi ablak van, hogy szerintem még éjszaka is direktbe tűz oda a nap. Majd ahogy tovább mentünk láttam egy kényelmes nagy konyhát, igényes, kádas fürdőt és két nagy szobát, valamint egy harmadikat ami mint a mesében itt is a legkisebb volt.

6.jpg

De még csak most következik a csoda, ugyanis megkérdeztem és hát, hogy tetszik mondani az erkély az merre van, mire a Tulajdonos huncut csillogással a szemében kérdezett vissza, hogy "Melyikre tetszik gondolni?". Mondom ennek a fele sem tréfa, induljunk el jobbról balra, mert abból még baj nem volt.. A lakáshoz ugyanis mint később kiderült a szélrózsa minden irányában tartoznak erkélyek (összesen majdnem 30nm együttes területtel), szám szerint három, na rendben van Északra nem néz egy sem de senki sem kíváncsi északra szerény meglátásom szerint.

7.jpg

Nos, valamikor ekkor értünk a katarzishoz.. Az első gondolatom az volt, hogy olyan naplementével egybekötött grill partit csinálok a ház nyugati oldalán ahol jól átsült steak mellé finom száraz vöröset iszunk és az egészet a Keleti oldalon zárjuk a napfelkeltével mint Óévet a himnusszal. Az egészben pedig az a legszebb, hogy ezt csak úgy nevezném: "szerda este".

8.jpg

Hölgyek, Urak, köszönöm szépen a megtisztelő figyelmük, hát ilyen az amikor a hóhért akasszák. Éppen ezért megmondom őszintén nem is igazán hirdetem a lakást, mert már ismerek egy embert aki pont ilyet keres csak még nem gyűlt neki össze az a 99 millió jó Magyar váltó a kezében, hogy nyugodt szívvel ülhessen le a tulajdonossal megbeszélni a lakás sorsát, így pedig még Önöknek is lehet esélyük, hogy maguknak mondhassák a 12. kerület ezen pici mennyországát.

Bukros Balázs
Duna House Istenhegyi úti iroda
Tel.: +36-(30)914-7791

2013.02.08. 10:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.