Sportközpont és szabadidőpark a Négy Tigris Piac helyén

Avagy mire elég egy hét?

2013.06.24. 09:00 |  swGuru

Egy hete, vasárnap érkezett a hír, hogy Kocsis Máté, a VIII. kerület fideszes polgármestere arra kérte a Nemzeti Vagyonkezelőt, és a MÁV-ot, hogy mondják fel a Négy Tigris Piac, vagy ismertebb nevén Józsefvárosi Piac üzemeltetőjének szerződését. Az indoklásban szerepelt a nagyfokú illegális kereskedelem, évi 15 milliárd forint adókiesés, és a piac bűnügyekben játszott jelentős szerepe. Valljuk be, nem is ok nélkül, legalábbis, ha hinni lehet a pletykáknak.

Mindössze 3 nap kellett, hogy a polgármester kérése meghallgatásra találjon, és már írták is a médiumok, hogy felbontották a szerződést az üzemeltetővel. A felmondási idő 150 nap, tehát még majdnem 5 hónapig üzemelni fog a piac, majd kiürítve át fogják adni. Eddig is minden rendben van. Ám június 20-án, vagyis másnap az Önkormányzat előállt a felhasználási tervvel, sportcentrum és szabadidőpark fog létesülni a piac helyén, és már a grafikai tervek, valamint a fejlesztési terv is kész vannak. Ez azért, valljuk be, gyors volt.

jv1.jpg

Az MTI híre szerint a következő fejlesztések fognak megvalósulni: 

A fejlesztési terv szerint a sportfunkciókat a pályaudvar Fiumei úti, nyugati szélétől a Posta telkének végéig tartó területen valósítanák meg. A sportpályákat mintegy 12 ezer négyzetméteren alakítanának ki, ezek között lenne téli sátorral fedett füves labdarúgó pálya, két streetball pálya, négy teniszpálya, homokos strandröplabda pálya, atlétikai és erdei futópálya, továbbá mászófal és kültéri fitneszgépek.

jv2.jpg

Beltéri sportlehetőségeket alakítanának ki 4200 négyzetméteren: három sportpálya, uszoda, fallabdapályák, tánctermek, konditerem és küzdősportterem kialakítása szerepel a tervekben. Emellett egy szolgáltató egység kapna helyet, ahol sportszerüzletek, szépségipari szolgáltatások, vendéglátó-ipari egységek lennének.

Az Orczy térhez közeli főépületben hostelt és éttermet alakítanának ki, és ehhez kapcsolódnának a bowlingozási, csocsózási és billiárdozási lehetőségek.

jv3.jpg

Az önkormányzat elfogadott tanulmányterve a sportközpont építésére mintegy 3 milliárd forinttal számol, és további több mint 1 milliárd forinttal kalkulál egyebek mellett a park, a kültéri pályák és a berendezések költségére. Jelezték: a létesítmény évente csaknem 122 millió forint nyereséget termelhet.

A terület átadásának ütemezésétől függően legkorábban 2014 júniusáig kellene elkészülnie az építési engedélyezési terveknek, a kivitelezés pedig 2015 októberében fejeződhet be.

jv4.jpg

Az önkormányzat tervei között egy nagy befogadóképességű rendezvénycsarnok építése is szerepel, amely külön beruházás lenne. Ehhez egy legalább háromszintes mélygarázs építése is kapcsolódna, és a teljes projekt csaknem ötmilliárd forintba kerülne.

Képek és hír forrása: MTI

2013.06.24. 09:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.