A bágua területei - Karrier

2013.10.14. 09:00 |  Mami-chan

Az előző írásokból már megértettük, mely alaprajzú lakásokba érdemes beköltözni, valamint megtanultuk feltérképezni saját életterünket. Most vegyük sorra a bágua különböző területeit, hogy a megfelelőképpen tudjuk elrendezni lakásunkat.
Magyar gondolkodás szerint a karrier csak az ambiciózus embereknek való, miért is beszéljük róla? Ők úgy is áttaposnak másokon - rajtunk - miért kellene most is ezzel foglalkozni?

A feng-shui nem véletlenül kezdi a bágua területeit a Karrier területével. A Karrier nem a klasszikus karrier szót takarja, jóval több annál. Segít megérteni önmagunkat, segít megtalálni az életben céljainkat, és segít megvalósítani önmagunkat. Ha innen nézzük, a karrier területe nagyon fontos része életünknek. Fontos, hogy újra és újra ki tudjunk tűzni megvalósítható célokat, és mindehhez legyen elég energiák, hogy véghez is vigyük. Sokszor álmodozunk, de ezek az álmok vagy nem megvalósithatóak, vagy számunkra nem azok, esetleg csak a hajtóerő hiányzik ahhoz, hogy véghezvigyük.

eloszoba.jpg

A karrier területe mindig a bejárati rész lesz, márpedig ez a legtöbb családnál a szemétlerakó kategóriába tartozik. Amikor hazaérkezünk ledobjuk a kezünkből a táskánk, kabátunk, cipőnk, kulcsunk, és még minden mást, amit sikerül. Pedig amíg itt nem teszünk rendet, addig a céljaink is kuszák és átláthatatlanok lesznek. Tehát először is üljünk le és találjuk ki, hogyan lehetne rendet tenni, ebben a káoszban. Miközben leülsz végiggondolni, vegyél figyelembe néhány dolgot.

kep.jpg

A Karrier területének az analógiája a víz, a víz a legősibb elem, mindent legyőz előbb vagy utóbb. Elmossa a földet, de a föld akadályozza a szabad áramlásban, és eltéríti útjáról. Táplálja a fát, amitől a fa növekedni tud, de a víz felemésztődik, illetve átalakul párává. Eloltja a tüzet, de a tűz átalakítja a vizet, pára lesz belőle, ami a víz egy dinamikusabb formája. A víz korrodálja a vasat, de próbáld ki, tartsd a tűzbe egy kés pengéjét, és meglátod, egy idő után vízcsepp jelenik meg rajta. Ebből a tapasztalatból merítette a feng-shui, hogy a fém szüli a vizet.

teknos.jpg

Ha mindezeket figyelembe veszed, máris megtudhatod, mely elemek lesznek kívánatosak a Karrier területén. Minden ami vízre és fémre utal, ha egy kicsi tűz is bele keveredik, az nem baj, de nem lehet domináns, különben csapongsz az ötletektől jobbra és balra, megvalósulni viszont semmi sem fog. Ha túl sok a fa, akkor az ugyan előre vihet, de nagyon nagy energiákat emészt fel tőled. Tehát amire törekedned kell a Karrier területén az a víz és a fém elemek túlsúlya.

akvarium.jpg

Mi az ami megfelel a víz elemnek:

  • akvárium, csobogó, vizet ábrázoló kép, kagyló, hal, bármi, amiben megjelenik a víz, mint elem
  • szintelen, a kék különböző árnyalatai, egészen a feketéig
  • hullám vonalak, íves vonalak, kerekített formák

Mi az ami megfeleltethető a fém elemnek:

  • fém szekrények, fém fogantyúk, fémből készült tárgyak, dísztárgyak
  • fehér, a szürke különböző árnyalatai, arany, réz szín
  • keskenyedő formák, hosszúkás alakzatok, téglalap alapú formák

Most gondold át, hogyan tudod átalakítani az előszobádat úgy, hogy ezek az elemek, színek és formák legyenek benne, hogyan tudod átcsoportosítani a bútoraidat, hogy költségkímélő legyen. Elsősorban nem a kirakott tárgyaktól lesz a lakásod feng-shui szerint berendezve, hanem a szín, anyag és formavilágtól. Időnként, néhány tárgy jó helyen elhelyezve segíti az életednek bizonyos területeit, de csak akkor, ha maga a terület megfelelően átgondolt, és felépített.

A következő részben a feng-shui szerint az egyik legfontosabb életerülettel ismerkedünk meg, a Pártfogók/Utazás területével.

2013.10.14. 09:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.