A bágua területei - Pártfogók/Utazás területe

2013.10.21. 09:00 |  Mami-chan

Most a Pártfogók/Utazás területére koncentrálunk. Miért fontos ez a terület? Ha megnézzük a báguánkat kiderül, hogy az első a négy nagy terület közül. Mitől ennyire fontos?

Egyfelől ismerjük azt a magyar mondást, ahány nyelven beszélsz, ahány kultúrát megismersz, annyi ember vagy (és annyival gazdagabb leszel élettapasztalat terén). Ezt a feng-shui is így tartja. Másfelől, az életben tapasztalhattuk, sokszor kevés a szorgalom, a tudás, kell a szerencse is az életben ahhoz, hogy sikert érjünk el. A szerencse legritkább esetben köszönt be lottó nyeremény formájában, viszont pártfogók, támogatók formájában annál inkább. Valaki meglátja a munkánkat, vagy egyszerűen jó időben ad jó információt, ezek nélkül a támogatók nélkül nem jutnánk előre.

eloszoba.jpg

A Pártfogók területe a bejárathoz képest jobbra található, nézzünk szét a lakásunkban, mi található ezen a területen. Legoptimálisabb esetben a nappali, nagy kanapéval vagy étkező (mindig több székkel, mint amennyi szükséges). Érdemes ezt a területet hivogatóvá és kényelmessé tenni. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezért nem építhetjük át otthonunkat, így nézzük, hogyan lehet ezt a területet erősíteni.

fehernappali.jpg

A Pártfogók területe a fém elemmel köthető össze. Minden segíti ennek a területnek a működését, ami megfeleltethető a fém elemnek, valamint erősíti a fém elemet. Ha végiggondoljuk, máris meg van a válasz. A fémet az emberek a földből termelik ki, lévén évezredek alatt születik a főld mélyén, így ezen a területen kívánatos a föld jelleg. Ha szeretnénk serkenteni ezt a területet a tűz elem szolíd megjelenése serkentheti a terület működését. A fém erős, kemény időtálló, de a tűz hatására formálhatóvá és hajlíthatóvá válik. Tehát a mi saját hozzáállásunkon segít változtatni, így akkor érdemes a tűz elemből csempészni erre a területre, ha mi magunk is szeretnénk változtatni a hozzáállásunkon. A víz elem viszont kimondottan káros ezen a területen, hiszen rombolja, korrodálja a fémet.

etkezo.jpg

Tehát máris tudod, hogy ezen a területen minek kell dominálnia, de hogyan valósítsd ezt meg? Ha szükséges és teheted cseréld fel a szobák funkcióit, rendezd át, de ha végképp nem tudsz mit tenni, akkor használd a falakat, és tegyél ki olyan képeket, amelyek megfelelhetnek a föld elemnek, futtass futónövényt a falon, lógass a plafonról növényeket. Ezek mind segítenek neked. De kimondottan segít olyan témájú kép is, ami barátságos emberekről szól, esetleg olyan tájról/tájakról, ahova szeretnél eljutni. Természetesen minél nagyobb a távolság az álom és a valóság között, annál több idő kell a megvalósulásra.

Törekedj a mértékletességre, ha túlzásokba esel, átjáróházzá válik az otthonod, ami egy idő után kellemetlen lesz, és nem csak energiát, lehetőséget hoz, hanem el is vesz az energiáidból és idődből. Egy ismerősöm úgy járt, hogy a Pártfogók területére tettek egy amúgy is túlméretezett nappalit, ebbe pedig egy túlméretezett kanapét. Mivel a család 3 tagú volt, ez eleve nagyon nagy volt, így állandó vendégeskedés volt náluk. A hívatlanul és állandóan érkező szomszédoktól / rokonoktól nem volt egy perc nyugtuk, és még este se lehetett őket kirakni a lakásból. Ezt, gondolom Te sem szeretnéd, de ügyelj arra, hogy egy-két férőhellyel mindig több legyen ezen a területen, ezzel is serkentve a pártfogók érkezését.

tulipan.jpg

Mi az ami megfeleltethető a fém elemnek:

  • fém szekrények, fém fogantyúk, fémből készült tárgyak, dísztárgyak
  • fehér, a szürke különböző árnyalatai, arany, réz szín
  • keskenyedő formák, hosszúkás alakzatok, téglalap alakú formák

Mi az ami megfelel a föld elemnek:

  • alacsony bútorok (asztal, szék, kanapé, ágy, komód stb.), cserepes növények, képek (virágról, erdőről, stb...), ásványok, kristályok
  • drapp, sárga minden árnyalata, narancssárga egészen addig, amíg a sárga a dominánsabb, barna színek
  • négyzet, egyenes vízszintes alakzatok, vonalak, formák

A fentiek alapján gondold át, hogyan alakíthatod át a Pártfogók / Utazás területét, légy megfontolt! Először gondolkozz, tervezz, takaríts, majd csak utána kezd el átalakítani a területet! Ha mindent jól csinálsz, akkor rövid idő elteltével észreveszed, hogy az emberek elkezdenek feléd fordulni, és ebből ugye, bármi lehet... :-)

2013.10.21. 09:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.