A bágua területei - Gyermekek és Kreativitás területe

2013.10.29. 09:00 |  Mami-chan

Ha eddig haladtál velem a lakásban, akkor már elkezdett körvonalazódni benned, mit szeretnél elérni, és céljaidhoz elkezdtél pártfogókat gyüjteni. Most rendbe tesszük a Gyermekek / Kreativitás területét. Ez a terület azért felel, hogy legyen benned kellő alkotó erő, kreativitás, hogy megvalósíthasd a terveidet, természetesen ez a terület felel a gyermekáldásért is.

ChildrenOutside.jpg

Miért lehet egy területen emlegetni a kreativitást / alkotói ösztönt és a gyermekeket. A feng-shui szerint minden amit alkotsz a gyermekeddé válik, a vállakozásod, az áltatad írt könyv, festmény ugyan úgy a gyermeked, mint a valódi gyermekek, és ugyan úgy kell ápolni, gondozni mint az igazi gyermekeket. Ha ezt a nézetet magadévá teszed, másképp nézel az általad teremtett világra. Valóban kellő figyelmet, törődést, energiát és türelmet fordítottál eddig életednek erre a területére?

virag_sarga.jpg

A Gyermekek/ Kreativitás területén célszerű elhelyezni a dolgozó szobát, gyerek szobát, de a hálószobának is itt van a legmegfelelőbb helye, ha gyermekáldást szeretnél. Be lehet rendezni kreatív sarkot, ahol összejön a család valamilyen közös tevékenységre. Ennek a területnek érdemes mozgalmasnak és vidámnak lenni. Tele bimbózó virágokkal, gyermekekkel, minden jól jöhet ezen a területen ami fejlődést, növekedést mutat vagy azt elősegíti.

kids1.jpg

A Gyermekek / Kreativitás területe fém terület. Ugyan az lesz igaz rá, mint az előző Pártfogók területére. Minden segíti ennek a területnek a működését, ami megfeleltethető a fém elemnek, valamint erősíti a fém elemet. Ha végiggondoljuk, máris meg van a válasz. A fémet az emberek a földből termelik ki, lévén évezredek alatt születik a föld mélyén, így ezen a területen kívánatos a föld jelleg. Ha szeretnénk serkenteni ezt a területet a tűz elem szolíd megjelenése serkentheti a terület működését. A fém erős, kemény időtálló, de a tűz hatására formálhatóvá és hajlíthatóvá válik. Tehát a Te saját hozzáállásodon segít változtatni, így akkor érdemes a tűz elemből csempészni erre a területre, ha magadon is szeretnél változtatni. A víz elem viszont kimondottan káros ezen a területen, hiszen rombolja, korrodálja a fémet.

Mi az ami megfeleltethető a fém elemnek:

  • fém szekrények, fém fogantyúk, fémből készült tárgyak, dísztárgyak
  • fehér, a szürke különböző árnyalatai, arany, réz szín
  • keskenyedő formák, hosszúkás alakzatok, téglalap alakú formák

Mi az ami megfelel a föld elemnek:

  • alacsony bútorok (asztal, szék, kanapé, ágy, komód stb.), cserepes növények, képek (virágról, erdőről, stb...), ásványok, kristályok
  • sárga minden árnyalata, narancssárga egészen addig, amíg a sárga a dominánsabb a pirossal szemben, barna színek
  • négyzet, egyenes vízszintes alakzatok, vonalak, formák

Perpetuum_mobile.jpg

Van néhány tárgy, ami segíti ennek a területnek a működését, ilyenek például a fém örökmozgók. De kiváló szolgálatot tesz, a sokak által félreismert delfin is. A delfin, ugyanis nem a párkapcsolat szimboluma, hanem a kreativitásé, azé a nyitottságé, amellyel elérjük áhitott célunkat. Ebben a formában jó szolgálatot tehet bármely területen, ahol épp szeretnénk növelni a kerativitásunkat, de alapvetően a hatását a Gyermekek / Kreativitás területén fejti ki a leghatékonyabban.

delfingyertyatarto.jpg

Következő héten az igen kedvelt Házasság területtel ismerkedünk meg, addig is vegyetek fel egy képzeletbeli szemüveget és azon keresztül nézzetek az otthonotokra. Mintha most látnátok először, mit látnátok, mi ragadja meg a figyelmeteket, mi az amire büszke lennél és mi az amit szivesen elrejtenél. Így könnyebb lesz megtalálni a helyét azoknak a tárgyaknak is, amelyek csak kallódnak a lakásban minden felé.

2013.10.29. 09:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.