A bágua területei - Házasság és Kapcsolatok területe

2013.11.05. 09:00 |  Mami-chan

Elérkeztünk a mindenki által nagyon kedvelt Házasság területhez, amit azonban kevesen tudnak, nem csak a házasságért felelős, hanem a kapcsolatokért is például üzlettárs, barátság stb.. Ez a terület a négy legfontosabb terület közül a második, hiszen az emberi élet alapvetően kapcsolatokra épül, ha nincsenek kapcsolataink csak vegetálunk, ezért nagyon fontos ennek a területnek a helyes értelmezése és berendezése.

Először nézz szét ezen a területen, mit látsz? Amit mindenképp meg kell tenned az a rendrakás, addig nem lesznek átláthatóak a kapcsolataid, amíg ezen a területen nincs rend és tisztaság. Legtöbbször nem az a gond, hogy nincsenek körülöttünk emberek, nincsenek kapcsolataink, a gond leginkább az, hogy nem látjuk át ezeket a kapcsolatokat, valamint félreértelemzzük jelentőségüket. Ne féljünk kidobni olyan dolgokat, amire semmi szükségünk, kapcsolataink bizonyos része is értéktelen, bármilyen fájdalmas is ezt belátni. Rendet kell tennünk ahhoz, hogy fel tudjuk mérni, kapcsolataink mely része értékes és mely része értéktelen.

szerelmesek.jpg

Leginkább a hálószobát ajánlják elhelyezni ezen a területen, ami valóban nem rossz gondolat. Elsősorban akkor célszerű ezt megtenni, ha házasságra vágyunk, vagy a házasságunkat akarjuk elmélyíteni. Ha acsaládi kapcsolatainkat, akkor a konyha-étkező is kiváló, ha sokat sütünk-főzünk, és ott gyűlik össze a család. De ki lehet itt alakítani egy kis beszélgetős sarkot esetleg telefonnal, cégnél tárgyalót. Természetesen a lakásunkat nem építhetjük át egyik napról a másikra, így nézzük meg, hogyan erősíthetjük ezt a területet.

HK_nappali.jpg

A Házasság / Kapcsolatok területe föld elem. A föld elemmell eddig még nem találkoztunk, így nézzük meg melyek a jellemzői. Egyszerűen gondoljuk végig mi az ami segíti a földet és mi az ami nem. Nézzük a fém elemet, mit csinál a föld a fémmel? Természetesen megmunkálja, termékennyé teszi, nem kell messzire menni, minden évben beszántják a földet, hogy a következő évben újra termékeny legyen, és nyitott legyen az új növényzet befogadására. A tűz elem is hasznos lehet, de egyben pusztító is, így óvatosan bánjunk vele. Feléget mindent maga körül, elpusztítja a meglévő dolgokat, viszont ennek a talaján új dolgok tudnak megszületni, így frissítik fel a földeket is, ahol ez szükséges (pl.: tarlóégetés). Csak akkor érdemes a tűz elemet aktívan használnunk ezen a területen, ha a kapcsolatainkat fel akarjuk égetni, ezzel is helyet csinálva az új kapcsolatoknak. De ebben az esetben oda kell figyelnünk arra, hogy egy rövid idő elteltével újra át kell rendeznünk ezt a területet. A víz és a föld nem keveredik egymással, a víz idővel kivájja a földet és elhordja, mocsarassá teszi, kimossa belőle az értékes dolgokat. Víz elemet megtestesítő dolgokat ne rakjunk erre a területre. A fa elem megköti a földet, ahogyan a fa gyökérzete is képes erre, nem engedi mozdulni, ráadásul belőle táplálkozik, így a földnek állandó utánpótlásra van szüksége ahhoz, hogy ne emésztődjön fel a fa által.

dupla_lampa.jpg

Így tehát, a föld és a fém elem célszerű, hogy megjelenjen a Házasság/ Kapcsolatok területén. Ezeknek az elemeknek a jellemzői a következők:

Mi az ami megfelel a föld elemnek:

  • alacsony bútorok (asztal, szék, kanapé, ágy, komód stb.), cserepes növények, képek (virágról, erdőről, stb...), ásványok, kristályok
  • sárga minden árnyalata, narancssárga egészen addig, amíg a sárga a dominánsabb a pirossal szemben, barna színek
  • négyzet, egyenes vízszintes alakzatok, vonalak, formák


Mi az ami megfeleltethető a fém elemnek:

  • fém szekrények, fém fogantyúk, fémből készült tárgyak, dísztárgyak
  • fehér, a szürke különböző árnyalatai, arany, réz szín
  • keskenyedő formák, hosszúkás alakzatok, téglalap alakú formák

Néhány praktikus tanács, célszerű minden bútort, illetve a jellemző tárgyakat megduplázni ezen a területen. Tehát két egymást kiegészítő kép a falon, polcon, két lámpa, két virágot ábrázoló kép, két egyforma cserép virág és elővehetjük kedvenc delfinünket is, de csak akkor ha ketten vannak. Ha egyedül van, nem sokat ér a kreativitásunk növekedése kapcsolatok terén, ha viszont sok, akkor esetleg túllövünk a célon. Minden páros tárgy segít, ha itt van az ebédlőnk, és praktikusan egy szék van kitéve (hiszen egyszerre csak egy széket használunk), akkor sürgősen szerezzünk be még egy széket, és csináljunk neki helyet, meglátod, hamarabb fog rajta ülni valaki, mint gondolnád.

delfin_asztal.jpg

Még egy fontos, és sokakat felháborító dologra kell felhívnom a figyelmet. A feng-shui az örök élet körforgását tanítja nekünk, mindig minden változik, így ne akarjuk az életünk pillanatait konzerválni. Tehát a feng-shui azt mondja, takarítsd ki az életedből a fényképeket, rossz ómen, ha a családod képei lógnak a falon, néznek rád a polcról. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy esetleg akiket látunk felnőttek, megöregedtek, megváltoztak, és nem vesszük észre, de mi magunk is egyre inkább a múltban élünk, és elfelejtjük a jelent élvezni. Természetesen tudom, hogy nem mész oda a fényképeidhez és dobod be őket egyenesen a kukába, de tedd meg, hogy legalább elpakolod őket, és a jövőben készíts digitális képeket. Időtállóbb és nem rekeszti meg úgy az életedet, mint a papír képek.

Ezen a héten feladtam a leckét, nehéz munka vár rád. Következő alkalommal a Hírnév területét ismerjük meg, és bármilyen furcsa, csak érintőlegesen lesz köze, a legelőször tárgyalt Karrier területéhez, fontossága azonban elvitathatatlan. Tarts velem, és magad is láthatod!

2013.11.05. 09:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.