Ideális ingatlanos

2013.11.07. 12:00 |  sdragon

Ha valaki lakást akar eladni, óhatatlanul belefut ingatlan tanácsadóval, referenssel, magyarosan rövidítve az ingatlanossal. Mondanak rá jót és rosszat, de most megpróbálom megalkotni az ügyfelek számára ideális INGATLANOSt, természetesen csak így virtuálisan.

Az ideális INGATLANOS, nevezzük Péternek, jó megjelenésű, jól ápolt. Nem kell az utolsó divat szerint öltöznie, de a kulturált megjelenés kötelező.

Péter minden nap foglalkozik ügyfeleivel, hirdetett lakásaival. Hivatásként gondol munkájára.
Jól felkészült, mivel magas szintű szakmai képzés elvégzése után kezdte el jelenlegi munkáját és folyamatosan csiszolja tudását. Napi szinten ismeri a piac aktualitásait, árait, így korrektül tudja meghatározni a piaci árat, ami meghatározása meggyorsítja egy adott ingatlan értékesítését.

Ingatlanos barátunk pontos. Minden találkozóra a megbeszélt időpontra érkezik. Nem rabolja senki idejét, sőt nagyon sok időt spórol megbízójának, mivel szelektál az érdeklődők között és csak a komoly szándékú, fizetőképes vevő jelölteknek mutat be lakást, házat.

ingatlanos.jpg

Péter használja a modern technikát. A megbízásban kapott lakásról fényképezőgéppel és nem mobil telefonnal készíti el a képeket, sőt kiemelt megbízás esetén profi fotóst hív és az általa készített felvételekkel hirdeti az ingatlant. 
Alaprajz elkészítés előtt lézeres távolság mérővel, pontosan méri fel a lakást vagy valamelyik profi mobil alkalmazás segítségével készíti el a méretarányos, háromdimenziós alaprajzot.

Barátunk ügyfél központú. Korrektül tájékoztatja leendő ügyfelét cége által nyújtott szolgáltatás minden pontjáról. Piaci összehasonlító elemzés segítségével határozza meg a reális piaci értéket, és ez alapján határozza meg Ő a hirdetési árat. A megbízási szerződés megkötése előtt bemutatja megbízójának a teljes marketing tervet, ami alapján hirdetni fogja a lakást.

A sikeres megbízási szerződés megkötésekor pontosan adminisztrál, minden fontos paramétert lejegyez, a szerződésben feltüntet.
A megbízásba vett lakást pár órán belül aktiválja a hirdetési portálokon. A felett hirdetések elérhetőségét megosztja a tulajdonossal.

Péter barátunk folyamatosan foglalkozik ügyfelével. Kéthetente emailen, havonta személyesen tájékoztatja munkája eredményességéről. Milyen adatokat közöl? Mennyi érdeklődő látta a hirdetéseket? Mennyi telefonos vagy személyes érdeklődő volt az ingatlanra? Mennyi ügyfélnek mutatta be a lakást? Mi a javaslata sikeres értékesítés elősegítése érdekében?

Ingatlanos barátunk minden terhet levesz megbízója válláról. Felveszi a kapcsolatot az érdeklődőkkel. Leellenőrzi komolyságukat, pénzügyi helyzetüket. A lakás bemutatást teljesen Ő végzi.
Nagyon fontos tulajdonsága, hogy mindig visszajelez megbízójának. Elmondja, mi volt a benyomása az érdeklődőnek, milyen áron venné meg az ingatlant és tanácsot ad, hogyan tovább?

Péter komoly érdeklődő esetén az ár alku teljes folyamatát végig kíséri és a megegyezés felé irányítja ügyfeleit, hogy mindketten elégedettek legyenek.
Sikeres megállapodás után előkészíti az adásvételi szerződést. Szakembert (ügyvéd, energetikai tanúsítvány stb) ajánl. Részt vesz a szerződés megkötésénél és a felmerülő kérdésekre megadja a korrekt szakmai választ. Célja mindenki győztesként távozzon az asztaltól.

Ingatlanos barátunk a szerződés megkötése és a megbízási díj átvétele után nem tűnik el. Végig követi a teljes folyamatot. Közreműködik a lakás átadásánál, a közművek átírásánál és tudásához mérten keres lakást a boldog eladónak.

Péter barátunk precíz és profi munkájának köszönhetően személyi tanácsadójává válik megbízójának.

Kedves Olvasó!
Tudom, hogy általában nem ilyen ingatlanossal találkozol. Kérlek ne a negatív élményeidet oszd meg, hanem  várjuk azokat a tulajdonságokat, amelyek neked jellemzik az IDEÁLIS INGATLANOST!

2013.11.07. 12:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.