A bágua területei - Hírnév területe

2013.11.12. 09:00 |  Mami-chan

Kevésbé kedvelt és értett bágua területhez értünk. A Hírnév területe azért felel, hogy környezetünk ismerjen és elismerjen bennünket. Nyílván azt nem kell elmagyaráznom, hogy egy vállakozás életében mennyire fontos odafigyelni erre a területre, de miért is fontos ez egy család életében? A kölcsönös odafigyelés és tisztelet alapja egy családnak, és ha a családunkat és annak tagjait elismeri és tiszteli a környezete, akkor az harmóniát hoz az egyes ember számára is és a közösség számára is.

diploma.jpg

A rend ezen a területen is fontos, mint ahogyan a feng-shui szerint az egész lakásban, de itt elsősorban még sem ez a legfontosabb. Gondoljuk át, mit akarunk, miért is tiszteljenek bennünket embertársaink? Ha már tisztában vagyunk az értékeinkkel, helyezzük annak szimbólumait erre a területre, ilyen lehet a diplománk kifüggesztése, versenyeken elért eredményeink, könyvek, ha az olvasottságunkra vagyunk büszkék, vagy egyszerűen egy bagoly szobor, ami a feng-shui szerint a tanulás képességét szimbolizálja. A lényeg, hogy olyan tárgyaknak csináljuk helyet ezen a területen, amire büszkék lehetünk, és amit szeretnénk másokkal is láttatni.

piros_nappali.jpg

A Hírnév területe kiváló bemutatóteremnek, tárgyalónak ha vállakozásról beszélünk, de a vezetői szoba is kiváló helyen van itt. Az otthonunkban szinte bármely helység elhelyezhető itt, ami kerülendő az a fürdőszoba-WC, hiszen ezek erősen víz eleműek, így nem igazán jönnek ki jól a Hírnév tűz elemével, szülői hálószobának sem ideális, hiszen a hálószobában általában a franciaágy szokott dominálni, ami elnyomja a tűz elemet. Jó azonban nappalinak, étkezőnek, konyhának (főleg, ha a tűzhely is beleesik ebbe a területbe), játszó szobának, olvasószobának, dolgozó szobának.

gyertyatarto.jpg

Mint írtam a Hírnév területe Tűz elem, mivel még nem talákoztunk vele, nézzük meg a jellemzőit. Gondoljunk otthon a szallonasütésre, a tűzet fával tápláljuk, így folyamatosan energiát ad a tűznek, ebből adódóan a fa elem megjelenése ezen a területen kimondottan kívánatos. Ha a nyársat beledugjuk a tűzbe, felhevül ugyan a fém, de a tűzön nem sokat változtat. Se nem táplálja, se nem akadályozza a tüzet semmiben. Így a fém elem a Hírnév területén közönbös, így szobrokat, látványos kovácsoltvas elemeket is bátran elhelyezhetünk. A víz eloltja a tüzet, így a víz elemnek bárminemű megjelenése kerülendő, a föld elfojtja a tüzet, ezért is szoktunk az eloltott tűzre egy kis földet szórni, így a föld elem sem igazán kívánatos a Hírnév területén.

lamp_tiffani.jpg

Így tehát, a tűz és a fa elemeket célszerűhasználni a Hírnév területén. Ezeknek az elemeknek a jellemzői a következők:

Mi az ami megfelel a tűz elemnek:

  • magas bútorok, látványos, különleges, exkluzív tárgyak, diplomák, díjak, érmék, műanyag tárgyak, szörmék, bőrök, lámpák
  • piros minden árnyalata, narancssárga egészen addig, amíg a piros a dominánsabb a sárgával szemben
  • szabálytalan, felfeletörő alakzatok, formák


Mi az ami megfeleltethető a fa elemnek:

  • magas, keskeny szekrények, fa fogantyúk, fából készült tárgyak, dísztárgyak
  • a fa színei, a zöld különböző árnyalatai
  • szabályos, hosszúkás formák, alakzatok

kislevelufikusz2.jpg

Néhány tanács a Hírnév területéhez, ne zsúfold túl, ha átláthatatlan káoszt csinálsz, mások sem tudnak majd koncentrálni az értékes tulajdonságaidra. Egyszerű, tiszta és látványos berendezést kíván a Hírnév, gondolj azokra az exkluzív kirakatokra, ahol kevés dolog van kipakolva, mégis - vagy talán pont ezért megragadja a figyelmedet. Ha erősíteni akarod ezt a területet, akkor a megfelelő tárgy megvilágításával megteheted, akár egész nap éghet itt a lámpa, csak erősíti az üzenetet.

Következő alkalommal a Gazdagság területét ismerjük meg, a feng-shui szerinti harmadik legdominánsabb területet. Ennek a területnek a fontosságát azt gondolom nem kell külön elmagyarázni, tarts velem legközelebb is!

2013.11.12. 09:00
Címkék: fa tűz hírnév

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.