A bágua területei - Gazdagság területe

2013.11.19. 09:00 |  Mami-chan

A Házasság terület mellett a másik legkedveltebb bágua területtel fogunk megismerkedni a Gazgagság területtel. Mint ahogyan azt a neve is sugallja a Gazdagság terület elősegíti az anyagi javak áramlását, segít abban, hogy megtaláljuk a pénzzel való kapcsolatunkat. Sok embernek valódi problémát jelent fizetni egy kasszánál vagy épp pénzt elfogadni a munkájáért. Abban segít ez a terület, hogy megtanuljunk természetes módon hozzáállni a pénzhez, és abban is segít, hogy a pénz is megtalálja az útját hozzánk.

Poor-Vs-Rich1.jpg

Miután az első cikkben megtanultuk feltérképezni a lakásunkat, már tudjuk mely terület felel a pénzügyeinkkért. Minden terület közül talán ezen a területen a legfontosabb a tisztaság, rend és átláthatóság. Takarítsunk el mindent erről a terülteről ami a szegénységet szimbolizálja (pl.: csorba edények, kopott tárgyak) és csak olyan tárgyakat engedjünk be, ami a gazdagságot, bőséget szimbolizálják.

home_tree.png

Mivel a Gazdagság terület fa elem, szinte bármilyen helyiség jól elhelyezhető itt, amitől azonban célszerű óvakodni az a tűzhely elhelyezése ezen a területen. A tűz hatására nehéz megfogni a pénzt, ahogy jön úgy el is megy. Szintén rosszat tesz a pénz áramlásának a nyitott csatorna nyílás (pl. WC), ha rendszeresen lehúzzuk a WC-t, akkor bizony vele együtt a pénzügyeinket is lehúzzuk a csatornán, és ennek senki sem örül. Ha véletlenül mégis ezen a területen van, akkor mindig hagyjuk lehajtva a fedelet, így tompíthatunk a negatív hatáson. A szemetes Gazdagság területén történő elhelyezésétől is óvakodjuk, ha sehova máshova nem tudjuk tenni, akkor vegyünk fedeles kukát és tartsuk mindig lecsukva a fedelet.

fishtank.jpg

Mint már említettem a Gazgagság terület fa elem. Hogyan kell ezt értelmezni, mi az ami segíti és támadja a fa elemet? Logikusan végiggondolva a víz táplálja a fát, így a víz elem bármilyen formában történő megjelenése segíti a Gazdagság területének a működését. A föld stabilizálja a fát, viszont egyben meg is köti, így bizonyos mennyiségű föld elem akár jó is ezen a területen, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok, mert akkor megragadunk egy szintem, márpedig szeretnénk ha a pénzügyeink állandóan fejlődő irányt mutatnának. A fém kivágja a fát, így a fém megjelenése nem kívánatos, mindenképpen kárt okoz a pénzügyeinknek. A tűz elégeti a fát, amit a fa nem szeret, de ha lendületet akarunk vinni pénzügyeinbe, csempésszünk be a Gazdagság területére egy apró tűz elem szimbólumot.

szokokut.jpg

Így tehát célszerűen a fa és a víz elemeknek kell megjelenniük a Gazdagság területén. Ezeknek az elemeknek a jellemzői a következők:

Mi az ami megfelel a fa elemnek:

  • magas, keskeny szekrények, fa fogantyúk, fából készült tárgyak, dísztárgyak, fát ábrázoló képek, élő növények
  • a fa színei, a zöld különböző árnyalatai
  • szabályos, hosszúkás formák, alakzatok

Mi az ami megfeleltethető a víz elemnek:

  • akvárium, csobogó, vizet ábrázoló kép, kagyló, hal, bármi, amiben megjelenik a víz, mint elem
  • szintelen, a kék különböző árnyalatai, egészen a feketéig
  • hullám vonalak, íves vonalak, kerekített formák

elefant_szobor.jpg

Mindenki ismer olyan szimbólumokat, amit a feng-shui javasol elhelyezni a Gazdagság területén, de sokan a valódi jelenzéseit nem ismerik ezeknek a szimbólumoknak, az elefánt például szerencsét hoz, de azt már kevesebben tudják, hogy csak a felemelt orrú és farkú elefánt hoz szerencsét. Még egy fontos dolog, az elefánt a hosszútávú szerencse szimbóluma, ha tehát 5 éven belül szeretnénk venni egy házat, akkor az elefánt kiváló szimbólum, ha viszont minél hamarabb akarunk egy jobban fizető munkát találni, akkor az elefánt csak megakadályoz bennünket céljaink gyors elérésében. Ilyen esetben a teknős sokkal hatásosabb szimbólum, a teknős egyébként is egy általános szerencsehozó, és bármely területen beindítja a pozitív energiák áramlását. Kiváló szimbúlum lehet még az arany-piros színű halformájú tárgy, arra azonban ügyeljünk, hogy mindig a lakás irányába ússzon és ne ki onnan. Az energiákat kiválóan beindítja egy csobogó, mini szökőkút vagy egy szép nagy és egészséges virág.

sarkanyfeju_teknos_hatan_kisteknossel.jpg

Következő alkalommal a Család / Egészség területével ismerkedünk meg. Tudtad, hogy Kínában régen nem akkor fizettek az orvosnak, ha beteg volt a családban, hanem akkor, amikor az egész család egészséges volt? Milyen jól hangzana ez most is…

2013.11.19. 09:00
Címkék: fa pénz víz gazdagság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.