A bágua területei - Egészség / Család területe

2013.11.26. 09:00 |  Mami-chan

Az Edészség / Család területe mindenki számára ismerős aki foglakozott már feng-shuival. Jelentése valóban az, amit az elnevezése sejtet, a családnak és a családtagoknak a testi-leki egészségéért felel. Abban segít, hogy meg tudjuk őrizni életminőségünket, sőt esetleg javíthassunk rajta.

bonsai.jpg

A fa elem feleltethető meg az Egészség / Család területének. A fa elem különleges tulajdonsággal bír erős, kitartó, szívós, jól tűri az élet viharait, szinte soha sem enged a betegségeknek. Érdemes vigyázni azonban, ha egyszer megrendül az egészsége, nehezen hozható helyre, esetleg nem is tud teljesen meggyógyulni. Ezt a gondolatot elsajátítva kezdjük el berendezni a lakásunknak ezt a területét. Legyen rend, de ugyan ennyire fontos, hogy legyen benne élet és vidámság is. Távolítsunk el mindent, ami nem az egészségre utal, semmi beteg, kiszáradt, elhalt növényt, kitömött állatot vagy állatbőrt, eltört, rozzant, öreg tárgyakat stb. ne tároljunk az Egészség területén.

kids-bathroom.jpg

A fa elemhez természetesen köthető a lakás helyiségei közül a fürdőszoba, hiszen a tisztálkodás is az egésszégünket megörző rituálé. A WC a lakásban sehol sincs jó helyen, és itt sem ajánlott, ha mégis ezen területen van tartsuk mindig tisztán, és ügyeljünk arra, hogy soha ne hagyjuk nyitva a WC tetejét. Jól működik itt a lakásnak bármelyik helyisége, ami fa bútorokkal berendezhető, helyezzünk erre a területre élő növényeket vagy azokat ábrázoló képeket, örökmozgót, csobogót, de az akvárium is kiváló helyen van itt.

etkezo.jpg

Már a Gazdaság terület kapcsán átbeszéltük a fa elem jellmezőt, most mégis vegyük át újra, illetve azt is, hogyan kell ezt értelmezni, mi az ami segíti és támadja a fa elemet? Logikusan végiggondolva a víz táplálja a fát, így a víz elem bármilyen formában történő megjelenése segíti az Egészség / Család területének a működését. A föld stabilizálja a fát, viszont egyben meg is köti, így bizonyos mennyiségű föld elem akár jó is ezen a területen, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok, mert akkor kicsit megmerevedünk, márpedig szeretnénk frissek és üdékék lenni. A fém kivágja a fát, így a fém megjelenése nem kívánatos, mindenképpen kárt okoz az egészségünkben. A tűz elégeti a fát, így mindenképpen kerüljük a tűzhely, kandalló, kemence elhelyezését ezen a területen.

nappali.jpg

A segítő elemeknek a jellemzői a következők:

Mi az ami megfelel a fa elemnek:

  • magas, keskeny szekrények, fa fogantyúk, fából készült tárgyak, dísztárgyak, fát ábrázoló képek, élő növények
  • a fa színei, a zöld különböző árnyalatai
  • szabályos, hosszúkás formák, alakzatok

Mi az ami megfeleltethető a víz elemnek:

  • akvárium, csobogó, vizet ábrázoló kép, kagyló, hal, bármi, amiben megjelenik a víz, mint elem
  • szintelen, a kék különböző árnyalatai, egészen a feketéig
  • hullám vonalak, íves vonalak, kerekített formák

Következő alkalommal a bágua utolsó, de cseppet sem elhanyagolható területével fogunk megismerkedni az Önművelés területtel.

2013.11.26. 09:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.