Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Hogy gondolkodik egy magánember az ingatlanosokról?

2017. február 01. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

A minap érdekes jelenségnek lehettem fültanúja, ugyanis a leghallgatottabb kereskedelmi rádión futó Reggeli Show percekig az ingatlanszakmáról beszélt január 31, kedd reggel. A majdnem 9 perces felvételt ITT meg lehet hallgatni. 

14168380_c28350fe7f16fc060ff3f4087f99af50_wm.jpg

A lényege annyi, hogy Feriék elkezdték árulni ingatlanjukat és az összes hívás kivétel nélkül ingatlanostól érkezett, akik különböző csodaajánlatokkal próbálták őket rávenni arra, hogy segíthessenek az értékesítésben. 

Tanulságos 9 perc

Ez a kis műsor azért volt nekem jó, mert ezzel tökéletesen tiszta képet kaptam a másik oldalról és arról, hogy milyen érzés lehet, ha az ingatlanosok folyamatosan hívogatnak, ezzel elszívva az energiáidat. Az átlag magánemberek egyértelműen nincsenek hozzászokva ehhez a fajta folyamatos "zaklatáshoz", így jogos, hogy egyre feltűnőbben próbálják a hirdetésben feltüntetni, hogy ingatlanosok NE keressék... és egyre könnyebben fel lehet őket húzni, ha mégis veszi valami kezdő a bátorságot arra, hogy odacsörögjön. 

Amiről viszont nem beszéltek Balázsék az az, hogy ezektől a zaklatásoktól is meg tudja egy jó ingatlanos kímélni a tulajdonost: minden hasonló terhet leveszünk a tulaj válláról, simán meg lehet azt is csinálni, hogy a tulaj tudtával és hozzájárulásával, de anélkül mutatjuk az ingatlant, hogy a tulaj jelen lenne, így az eladónak semmi más dolga nincs, csak az ajánlat elfogadása után a szerződéskötésen találkozni a vevővel.

Emellett az is egyértelmű lett számomra, hogy egy átlag magánember mennyire nem ért az ingatlanértékesítéshez és mennyire bizonytalan azzal kapcsolatban is, hogy egy értékesítő hogyan és mennyiért dolgozik. Sajnos sokszor azt gondolják, hogy milliókkal levesszük őket és csak bukni lehet, ha egy ingatlanost megbíznak, de ez hatalmas tévedés: csak venni kell a fáradtságot ahhoz, hogy találjanak egy jó ingatlanost.

Hol találok _JÓ_ ingatlanost?

Fontos kérdés volt a műsorban, hogy honnan lehet tudni, melyik a jó ingatlanos, aki éppen felhív? Egyszerű a válasz: sehonnan. Jó és megbízható ingatlanost ajánlásból lehet találni. Meg kell kérdezni barátokat és rokonokat, hogy ki segített nekik az ingatlan értékesítésében, elégedettek voltak-e vele és hogy dolgozik-e azon a területen, ahol az ingatlanunk van. Mindig az a legfontosabb, hogy kerületspecialista ingatlanossal dolgozzunk együtt, olyannal, aki minden utcát kívülről ismer azon a területen ahol eladnánk mert ott az irodája, ott nőtt fel, esetleg ott lakik jelenleg is... mindig azok a legsikeresebbek, akiket a környéken már jól ismernek, ezért a legtöbben hozzá fordulnak akkor is, ha a környéken vennének valamit.

Ez az a szakma, ahol a kor csak minimálisan, a nem pedig egyáltalán nem számít. Dolgoztam együtt 22 éves sráccal, aki 1 év tapasztalattal sikeresebb volt mint 40 éves, 10 éve értékesítőként dolgozó kollégája, mert szorgalmasabb volt, jobban kezelte az online felületeket, jobban fotózott, ragasztgatott, stb... bele lehet kényelmesedni a szakmába, azt kell megtalálni, aki szorgalmas és megfelelő áron dolgozik, nem azt, aki a legrégebben csinálja.

Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr5317763852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása