Ingatlanpiaci tanácsadó blog

A minőségi képek fontossága

2019. október 07. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Volt már bejegyzésem arról, mennyire fontos is egy megfelelő minőségű fotó egy ingatlan értékesítéséhez, alább viszont egy érdekes összehasonlítást láthattok: két fotós (!) által készített sorozat, az én értékesítésemnél, egy 8. kerületi, még eladó 2 szobás újépítésű, emeleti ingatlanban. Te melyik képekkel felrakott hirdetést vásárolnád meg? Szerintem a képek magukért beszélnek, nem hiszem hogy komolyabb magyarázatra szorulna bármelyik.

A képekhez nem nyúltam utólag, a fotósoktól így kaptam meg őket - ami nem jelenti azt, hogy nincs rajtuk utómunka, a lényeg az, hogy ők tették bele a munkát és adták ki a kezükből a munkát. 

halo.jpg

A hálószoba, ugyanabból a pozícióból fotózva.

nappali_konyha.jpg

A nappali és az amerikai konyha a terasz felől fotózva.

terasz.jpg

A terasz, ami a nappali és a szoba előtt is végigmegy.

furdo.jpg

Van, hogy a fürdőszoba a méretei és formái miatt nem fér be egy képbe, de ez nem probléma, lehet két képen is, ha azok értelmesen mutatnak. Lényeges felismerni, hogy mikor szükséges egy plusz kép ahhoz, hogy az ténylegesen többet is mutasson, többet is adjon.

Hangsúlyozom tehát, hogy a képeket nem a tulajdonos, nem egy ingatlanos, hanem két, egymástól teljesen független profi fotós csinálta, egyikőjük sem kezdő a szakmájában, mégis mennyire mást tudnak ugyanarról az ingatlanról. Nem szabad elfelejteni, hogy a hirdetések óriási óceánjában az első, amit az érdeklődő meglát, az az egyetlen kép, amit mi főképnek helyeztünk el, fontos tehát, hogy az a kép olyan legyen, ami miatt kattintani fognak.

Lehet, hogy én vagyok túlontúl maximalista a témában, de úgy gondolom, az ügyfelem képviselése jelen helyzetben egyértelműen megkövetelte az újrafotózást és most ezt a blogbejegyzést is.

Attila

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr7817763594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása