Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Miért nélkülözhetetlen a minőségi alaprajz ingatlanhirdetéskor?

2019. november 08. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Számtalan hirdetés fut az online felületeken jelenleg is, sőt, az ingatlanpiaci tendenciák jelenleg abba az irányba tolódnak, hogy jobban meg kell becsülni a keresőket, mert adott keresőre sokkal nagyobb kínálat lesz. Az egyik nélkülözhetetlen kiemelkedési lehetőség pedig az alaprajz - erről írok kicsit bővebben.

Kezdjük a legfontosabbal: mi a célja egy alaprajznak? Egy átlag ember nem ért az ingatlanokhoz. Nem is feladata, kényszerből viszont ezzel is komolyabban meg kell ismerkednie, ha nem akarja olyan lakásokban tölteni a napjait, ami nem is megfelelő igényeinek. Az alaprajz két legfonosabb jellemzői: a figyelemfelkeltés és a megfelelősség.
A figyelemfelkeltés azt jelenti, hogy egy jó alaprajzú, jól kihasználható, jó elrendezésű ingatlan logikus módon könnyebben kel el, mint egy nehezen átépíthető ingatlan. A megfelelősség azt jelenti, hogy az érdeklődőnek már a hirdetésben látnia kell, megfelel-e neki az az elrendezés és az a lehetőség, amit az adott ingatlan kínál, vagy át tudja-e építeni saját igényei szerint. 

A rosszak: fotózott, kézzel rajzolt, átláthatatlan, nincs

Sajnos sok ingatlanos egyáltalán nem használ alaprajzot, csak akkor, ha kap, egyszerűen azért, mert képtelen megtanulni a megrajzolását személyesen, majd számítógépen. Ez NEM megfelelő szolgáltatás, aki erre képtelen, nem mondhatja magát ingatlanszakértőnek, mert nem képviseli megfelelően a megbízóját. Sokszor akad kézzel rajzolt, olvashatatlan, majd onnan befotózott és feltöltött alaprajz is, de sokesetben a műszaki rajzot töltik fel a kollégák - nekünk szakértőknek jó, de az átlag ember nem érti pontosan, hogy miről is van szó... íme néhány rossz példa:

A jók: értelmezhető, méretezett, átlátható

Nem kell túltolni: egy egyszerű, átlátható alaprajz kell, ami méretpontos, jó esetben méretezett, esetleg fel vannak rajta tüntetve a nem mozgatható falak is. Lentebb néhány jó példa, amit érdemes követnie a tulajdonosoknak és az ingatlanosoknak egyaránt.

Olyannyira fontos tehát egy alaprajz, egy JÓ, MINŐSÉGI alaprajz, mint egy falat kenyér, remélem, te is így gondolod, miután láttad és olvastad a fentieket. 

Ha lenne vicces alaprajzod, esetleg olyan minőség ami szerintek kiváló vagy éppen olyan amin csak nevetni tudsz, küldd el nekem bátran kommentben Facebook oldalamon keresztül, szeretjük az ilyesmit :)

Szép hétvégét mindenkinek!

Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr2617763588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása