Ingatlanpiaci tanácsadó blog

4 funkció a 3D bejárásról, amit nem biztos hogy ismersz

2020. július 02. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Rengeteg szuper lehetőség van egy ingatlan bemutatására anélkül, hogy beengednél bárkit: a fotók és a pontos alaprajz mellett nyúlhatsz a videós és a 3D-s bejáráshoz is, mindkettő érdemben óriási előrelépés egy ingatlan pontosabb megismeréséhez. A vírus miatt ezen lehetőségek a személyes kontaktus csökkentése miatt felértékelődtek, egyre többen használják - többek között én is. Azonban vannak funkciók, amelyeket nem biztos, hogy mindenki ismer a 3D-vel kapcsolatban, ezért arra gondoltam, ezekből összeszedek nektek 4 fontosabbat.

Ügyfélszűrés

Túl sok túristát fogadtál eddig a lakásodban és unod? Egyszerűen küldd át nekik a telefonhívás után a 3D bejárás linkjét: csak akkor jöjjenek ki megnézni az ingatlant, ha tudják, látják, érzik, hogy megfelelő ezalapján is. Sokan esnek abba a hibába, hogy minden "jöttmentnek" megmutatják az eladó ingatlant, pedig ez szükségtelen: az a 2-3 ügyfél, aki tényleges ügyfél, elegendő ha látja, ugyanannyi ajánlatot fogunk fogunk kapni, csak jóval kevesebb időt kell rászánnunk.

Interaktív távolságmérés

Amikor lapozgatod a Matterport 3D-t, van a bal alsó sarokban egy "Measurement mode". Ha elindítod, akár az alaprajz nézetben, akár a 3D nézetben, minden falat, távolságot meg tudsz mérni, így helyben ugyancsak nem kell ezzel foglalkoznod - vagy nem kell kimenned, ha mégis túl kicsi az adott helyiség azokra az igényekre, amikre kitaláltad.

meretezes.jpg
VR szemüveg

Van otthon VR szemüveged, vagy a telefonodhoz tudod csatlakoztatni? A jobb alsó sarokban van egy "View in VR", amivel szinte ottérezheted magad a lakásban. Remek funkció, mert ugyancsak segíti, hogy beleképzeld magad az ingatlanba: milyen lenne ott lakni? Milyen érzéseim vannak a lakásaim? Milyen lenne éveken át itt élni? Érezni kell, élménynek kell lennie a vásárlásnak, ezért rendkívül fontos, hogy még érkezés előtt megbizonyosodjunk a megfelelő igényről.

Babaház funkció

A "View dollhouse" gomb megnyomásával kapunk egy olyan funkciót, hogy a 3D nézetet kívülről látjuk, a külső határoló falak nélkül. Ez a szobák méretei, határai, elrendezése miatt nagyon hasznos tud lenni, illetve ugyancsak méretezhető, tehát áttervezés, új funkció keresés és kialakítás miatt egy rendkívül hasznos extra funkció tud lenni.

babahaz.jpg

Kipróbálnád? Tesztelnéd? Nem találkoztál még ilyen 3D-vel? Nem gond, mutatok kettőt:
Az egyik a Gozsdu udvarban lévő lakásomról készült: https://my.matterport.com/show/?m=ssamzN9nbS7
A másik pedig a Dohány utca körúthoz eső részénél lévő lakásomról: https://my.matterport.com/show/?m=R9myvYUTeK3

Van még kérdésed a 3D-ről? Esetleg embert keresel, hogy a te lakásodról is készítsen ilyet? Nincs akadálya, csak írj nekem Facebook oldalamon keresztül és segítek eligazodni!

Szép napot mindenkinek!

Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr8817763540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása