Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Érdeklődő fogadása vírusbiztosan

2020. szeptember 02. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Nyakunkon a második hullám, ezért minden tulajdonos elvárja, hogy az érdeklődő ha hisz az egészben, ha nem, tegye meg a megfelelő biztonsági lépéseket. Most tömören összeírom, hogy mi számít vírusbiztos lakásmegtekintésnek és hogyan lehet mindkét fél nyugodt a végén is.

hogyan-segithetjuk-elo-a-koronavirus-terjedesenek-megfekezeset.png

1: MEGFELELŐ maszkviselet

Rengeteg emberen látom, hogy kilóg az orra a maszk alól. Elhiszem, hogy kényelmetlen vagy nehezen kap benne levegőt, de ha kint az orr, olyan, mintha nem is lenne rajta maszk... tehát ha biztosra akarunk menni, megfelelően hordjuk a maszkot, ahogy az eladó elvárja.

2: Lábzsák

Minden valamirevaló ingatlanosnál van lábzsák, vagy ha ingatlanos nélkül érkezünk, gyógyszertárban felszerelkezhetünk. Nélkülözhetetlen, mert így nem kell levennünk a cipőnket és sterilek maradhatunk. Oké, hogy az ember nem nyalogatja a saját lábát és nem ez a fő veszélyforrás, de megint egy remek odafigyelés és tisztelet a tulajdonos felé a lábzsákviselés. 

3: Mellőzni a kontaktust

Engem is zavar, de ki lehet bírni kézfogás nélkül. Lehetőség szerint ne érintsünk meg semmit a lakásban, csak tényleg, ami szükséges (kapcsoló, kilincs).

4: Fertőtlenítés

Előtte és utána is. Mielőtt belépünk a lakásba, egy fertőtlenítés sosem árt, majd mikor kiléptünk, egy újabb. Odabent nem tudhatjuk, ki lakik, így lényeges, hogy ne vigyük át a kilincsről vagy bármilyen tárgyról magunkra esetlegesen a vírust - ezzel tudunk remekül védekezni. 

5: Elég az ingatlanos

Én általában kulccsal dolgozom, pont hasonló helyzetek kivédése miatt is: egyedül én vagyok ott, én pedig rendelkezem negatív vírusteszttel, de védekezek is és adok mindenféle fertőtlenítőt, lábzsákot, ha szükséges. Ne legyen otthon mutatáskor gyerek, idős családtag, stb... minimalizálni kell a szükséges személyek számát, én a tulajdonost is elküldöm sétálni 20 percre, így neki szükségtelen találkoznia is még első körben az érdeklődővel, elegendő vagyok én. 

Ha ezeket mindenki betartaná, nem tartanánk ott, ahol, és nagyon bízom benne, hogy a munkánkat ilyen minőségben és elvárások mellett, de mi, ingatlanosok is folytathatjuk.

Attila 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr4917763526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása