Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Ingatlanértékesítés a szigorítások árnyékában

2020. november 12. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Néhány ügyfelem már a bejelentés másnapján felhívott, hogy akkor most hogyan tovább, hogy látom az érdeklődéseket, mert ameddig ilyen szigorítás van, ők is erősen átgondolják, kivel, kikkel találkozzanak...

hogyan-segithetjuk-elo-a-koronavirus-terjedesenek-megfekezeset.png

Kijárási tilalom

Talán ez a legfontosabb része a szabályozásnak, ami minket érint. No nem a hajnali fagyban és ködben való értékesítés, inkább az esti, hosszan elnyúló mutatások maradnak így el, egyértelműen azok kárára, akik munkavégzés után szoktak ingatlant nézni. Engem annyiban nem zavar, hogy a saját Kft-mmel adhatok magamnak kijárási engedélyt, de a legtöbb ügyfelem nem ilyen szerencsés, nem tudja megoldani, így 18 óra utánra ebben az évben az ingatlanosok nem nagyon fognak vállalni bemutatást, tárgyalást, vagy olyan munkát, aminek nem belátható a munkavégzési ideje. 

Szigorúbb maszkozás

Mivel rengeteg kerületben megfordulok én is, ezért keddtől kezdve simán elkezdtem viselni a maszkot, MINDENHOL. Kimegyek az autóig, elsétálok a boltig, vagy bemutatásra várva, mindig rajtam a maszk, mert az ördög nem alszik, mostanra tényleg bárkiben bennelehet ez a szar, nem akarom a terhes feleségemre és a 2 és fél éves gyerekemre hazahozni, pláne nem akarok a nyakukon maradni 2 hétig a vírussal együtt... :) Szóval azt tudom csak mondani mindenkinek, hogy viseljük (el) a dolgot...

Érdeklődések száma

Egyértelműen visszaesett az érdeklődések száma, azok is lemondják, akikkel meg volt beszélve, főleg azért, mert saját családjukat sem akarják kitenni az egésznek. Megértem, ráadásul a jövő évi CSOK-os illetékmentesség miatt egyre többen januárra tolják a végleges adásvétel megkötését, tehát azt kell mondjam, hogy könnyen lehet, az ingatlanosoknak hamarabb indul a karácsonyi szieszta - kb most keddtől. Persze lesznek nézelődők, túristák, eladások és kiadások, lesznek tárgyalások és hívások, de sokkal kevesebb, az a kevés pedig sokkal kevésbé lesznek komolyak, többen lesznek kivárással, piaci ismerkedéssel időt töltő kuncsaftok, ami érthető, de nekünk az ilyen ügyfeleket senki nem fizeti meg, így szeretjük őket megválogatni - a tulajdonosok kérésére is (az eladó ingatlanok nem túristaparadicsomok!).

Szóval, kollégák, azt kell mondjam, kitartás, nyugodtan vegyétek az év hátralévő részét lazábbra, csináljátok a háttérfeladatokat, ápoljátok a meglévő megbízásaitokat, zárjátok le a nyitott ügymeneteiteket, mert az bizonyos, hogy januárban - vírus ide vagy oda -, komoly roham fog megindulni szinte mindenfajta ingatlanért.

Sok szerencsét mindenkinek!

Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr4517763512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása