Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Többgenerációs háznál is lehet kedvezményes rezsid!

2022. szeptember 11. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

A társasházalapítás egy hosszú és macerás folyamat, ráadásul sokba is kerül, így a nagy méretű, többgenerációs családi házak ha csak a rezsi miatt most álltak neki, jó eséllyel a mostani tél előtt még biztosan nem oldódik meg. AZONBAN jött egy kormányrendelet, ami hatalmas segítséget nyújt ezeknek a házaknak.

surgosen-olcson-csaladi-haz-elado_11460243251.jpgMostantól bejelenthető a lakóegységek száma, amire igényelhető lesz a csökkentett rezsi lakóegységenként. Nem kell társasházalapítás, a jegyzőnél kell igényelni hatósági bizonyítványt, amivel lehet igazolni a különálló lakóegységeket. Természetesen meg kell felelni itt is követelményeknek, ezek az OTÉK 105. szakaszában találhatóak meg, azonban ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb folyamat a hagyományos módszernél. Az OTÉK ide vonatkozó szakasza ITT érhető el kattintással, de bemásolom nektek azt a részt, ami fontos:

Tehát a méret legyen minimum 30 m2, az egyik lakóhelyiség legyen legalább 16 m2, tudj mosogatni, fürdeni, wc-zni - szóval semmi olyan elvárás, ami miatt sokan kiesnének. Szóval javaslom mihamarabb a nyilatkozatot megtenni azoknak, akikre ez vonatkozik - én ezt a szakaszt már több ügyfelemnek, ismerősömnek el is küldtem.

Köszi az infót, @ugyved_budapest !

Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr6117929145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása