Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Spanyol ingatlanbefektetés kezdőknek

2023. május 24. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

¿Hola, cómo estás? A minap érkeztem haza Málagáról, volt szerencsém mostmár személyesen is komolyabban belekukkantani a spanyol ingatlanpiacba egy kolléga segítségével. Az alábbiakban adok egy gyors összefoglalást a spanyol ingatlanpiacról, mire kell figyelni, mik a buktatók, miért fontos, hogy megfelelően leszűrjük, kivel dolgozunk együtt és hogy milyen megtérülésre számíthatunk.

bemutato_2.png

Estepona

Ez a 70 ezres kisváros egy igazi ékszerdoboz a keleti part déli részén, Gibraltártól látótávolságban. Több eladó és már eladott ingatlant megnéztem és átbeszéltem a helyi ingatlanos kollégával, aki megerősített benne, hogy két fontos befektetési forma van a városban: a rövid távú kiadás átlagembereknek, akik a parthoz minél közelebb vesznek, itt 10-12 százalékos megtérülésekkel lehet az ingatlanokat kiadni.
A másik befektetési forma a panorámához kapcsolódik: sok lakás és ház is épült a hegyoldalba, ahonnan papíron messze van a tenger (kocsival 10 perc), de a panoráma gyönyörű, így azoknak van kitalálva, akik inkább választják a panorámás medencét a társasház kertjében, minthogy lemenjenek a tengerpartra a többi túrista közé.

Ezekre figyelj

Két fontos dologra kell hogy azonnal felhívjam a figyelmet: az egyik, hogy a vételár fölött még viszonylag magas összegekkel kell összesítve számolnod: a különböző engedélyek, hogy vehess ingatlant, az ügyvédi díj, és az adók területtől függően 12-15%-os extra terhet jelentenek, tehát ha 500 ezer eurót fektetnél be, számolj vele, hogy vagy 450-ig nézelődj, vagy legyen extra félretett összeg.
A másik lényeges szempont, hogy rengeteg magyar adja elő külföldön, hogy tud segíteni gyorsan a NIE szám szerzésében, elintéz mindent egy minimális plusz költségért - aztán eltűnik, te meg nyomozhatod a pénzed. Ígyhát nagyon fontos, hogy leszerződött, értelmes és leinformálható partnerrel dolgozz együtt, ami ráadásul keresőként nyílván még nem is kerül plusz pénzbe - erre vagyok mostmár én is tökéletesen alkalmas és az én kinti partnerem, szerződött kollégáim. 

Új építésű piac 2023-ban Esteponában:

bemutato_1.png

Ha kérdésed lenne, informálódsz és ismerkedsz a piaccal, akkoris kereshetsz bizalommal!

Attila

portada-estepona-spain.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr9118131482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása