Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Hirdetem de nincs érdeklődőm. Mi az oka?

2019. április 23. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Legyen magánszemély vagy ingatlanos az eladó, többféle ok is lehet, hogy nincs érdeklődés az ingatlanra. Ezeket és megoldásait is feszegetjük ma egy kicsit.

cd23933c-e942-494d-bec2-5650dc55faad.jpg

Rossz fotók

Az előző bejegyzésemben volt egy hirdetés, ahol a kezdőkép egy nyitott deszkás WC volt. Már alapból potenciális érdeklődőket veszítünk akkor, ha ilyen fotóval kezdünk, mert a hirdetési oldalak felsorolásában kicsiben csak egyetlen kép jelenik meg, annak mindenképpen a lehető legjobbnak kell lennie. Ha már rákattintott a hirdetésünkre az érdeklődő, lehetnek hasonló képek fent mint a WC-s, de akkor már ott az érdeklődőnk, nem fog emiatt egy másikra kattintani.

Fotó nélkül

Írhattam volna az előző pont mellé is de talán így hangsúlyosabb: fotó nélkül semmit nem lehet eladni, aminél fontos a kinézet. Autót sem árul senki képek nélkül (már aki komolyan gondolja az eladást), ahogy az egész reklámipar arra épül, hogy megkívánd képek alapján az adott terméket. Itt is fontosak a képek és természetesen az, hogy az adott ingatlan a lehető legjobb arcát mutassa: felhúzott redőnyök hogy több fény legyen, rend, hogy ne vonja el semmi a figyelmet, állatok és emberek nélkül, ugyancsak a figyelemelterelés minimalizálása miatt.

Alaprajz

A legtöbb ember 4-5 kép alapján nem tudja elképzelni, milyen egy adott ingatlan elrendezése. Persze a tucatpanelek és tucatújépítésűek másfél-két szobás átlagalaprajzai között nincs hatalmas eltérés, ettől szerintem mindig fontos ábrázolni, hogy hova esik a fürdő és a WC a konyhához képest, hogy a szoba egybe- vagy különnyíló - ezek nagyon fontos tulajdonságai minden ingatlannak.

Ár

Az egyik legfontosabb a megfelelő árazás. Mindent jól csináltunk, minden megfelelően kitöltve, feltöltve, megrajzolva, összepakolva, kreditelve, hirdetve, még sincs ügyfél. Miért? Az egyértelmű megoldás az, hogy a piaci ár fölé lett beárazva az ingatlan. A hirdetési portálokról árazni veszélyes, mert nagyon sok az indokolatlanul túlárazott lakás, akik nem akarnak eladni, de ha jön valami "balek", aki ennyiért elviszi, költöznek... és csak a négyzetméterárakból is veszélyes kiindulni, mert egy 70 nm-es, de csak 2 szobás lakás nem fog 45 millió forintot érni akkor sem, ha az adott területen ennyi az átlag négyzetméterár... Egyszerűen azért, mert az ár/érték arány egy 2 szobás lakásnál kisebb, mint ugyanezen a területen egy 3 vagy 3 és fél szobás lakásé, ugyanennyiért. Itt szoktam már mindenkinek azt javasolni, hogy meg kell kérdezni egy szakértőt. Nekünk ingatlanosoknak is van olyan szolgáltatásunk, hogy csak ingatlanpiaci értékbecslést csinálunk, nem jutalékért, hanem fix összegért, de vannak hivatalos értékbecslők is, akik a bankoknak is végeznek hivatalos becsléseket - őket is lehet magánszemélyként is hívni.

A jelenlegi piacon ha valaki megfelelően hirdet és az árat is jól "lövi be", el tudja adni ingatlanát záros határidőn belül. Ez a határidő típustól, területtől/kerülettől, várostól és rengeteg dologtól függhet, de a lényeg az, hogy valahol ott van a vevő a piacon, akinek a mi ingatlanunk kell, csak meg kell várnunk türelmesen, hogy megtalálja a hirdetésünket.

Más a véleményed? Leírnád tapasztalataid? Megteheted Facebook oldalamon keresztül, szívesen olvasgatjuk őket! Dobj egy követést Facebook oldalamon, így azonnal értesülhetsz legújabb bejegyzéseimről.

Attila, becsületesingatlanközvetítő.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr217763630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása