Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Ingatlan bevideózása és élő videómutatás kezdőknek

2020. április 02. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

A legnagyobb ingatlanhirdetési portál komoly fejlesztést mutatott be, mostmár meg lehet osztani az oldalukon keresztül youtube linket, mely az adott ingatlan komplett bemutatásáról szól. Remek fejlesztés ezekben a karanténszaggatta időkben, így szeretnék egy kis segítséget adni azoknak, akik sosem csináltak még ilyet, hogy mit is kell tenni.

fdssfgdfhsdhfghdfhdfh.jpg

Lakásbemutató a youtubeon és feltöltése

EZEN a linken egy egész korrektül elkészített videó van, mely minőségben mindenki tud készíteni videót egy értelmes okostelefonnal, amit aztán már a telefonon meg tud vágni, zenét alátenni és youtube-ra feltölteni, majd megosztani. Minimális telefonos tudás persze kell hozzá, de semmi ördöngősség, és jelenleg hatalmas segítség lehet egy olyan embernek, aki bár venne, de nem szeretne utcára, emberek közé menni. EZEN a linken egy kifejezetten profi videó van, ehhez már szakembert érdemes fogadni.

A com-ra amikor feltöltöd az ingatlan hirdetését, meg tudod már adni a youtube linket, ami így fog megjelenni a hirdetésed oldalán:

videobemutato_6.png

Főbb tanácsok, hogy hogyan is készítsd el a videót:

- NE SIESS! Ha rángatod a kamerát ide-oda, csak hányingere lesz a nézőnek. 

- Haladj sorrendben! Indulj a bejárati ajtótól úgy, hogy kívülről nyisd az ajtót, majd menj végig a helyiségeken, ha nem szeretnéd feliratozni, mondhatod is élőszóban, hogy mi az adott helyiség, mekkora, esetleg további tulajdonságokat is sorolhatsz

- Legyen tisztaság! A nézőnek át kell éreznie azt a feelinget, mintha ő költözne be. Ne mutassunk koszt, mosatlan tányérokat, de még teregetett ruhákat vagy összedobált ruhákat se. Rend és tisztaság legyen.

- Semmi ne terelje el a figyelmet! Beugrik a gyerek a videóba? Hátul más hangok vagy magyarázás hallatszik? Szól a TV? Kutya-macska mászik állandóan a képbe? Mind hiba, mert eltereli a figyelmet az ingatlanról.

Ha ezeket betartod, egy korrekt videót fogsz kapni, amit büszkén mutogathatsz a portálokon és több érdemi érdeklődőt fogsz elérni.

Élő videóbemutatás

A szabályok szinte teljesen ugyanazok, mint a videó leforgatásánál, azzal a különbséggel, hogy figyelni kell közben a vevő/érdeklődő kérdéseire, kéréseire. Légy türelmes, haladj lassan és sorrendben, ha kéri hogy menj vissza egy helyiségbe akkor se kapd fel a vizet, mert sosem tudhatod, hogy pont ő lesz-e az, aki végül megveszi az ingatlant. Javaslom a Facebook használatát, mert a Messengerrel remek videókapcsolat hozható létre, előtte pedig le tudod csekkolni az érdeklődő adatlapját - a legtöbb eladónak fontos a szimpátia, érdemes tehát körültekintőnek lenni. 
Ne tagadj le semmit, ne takarj ki rejtett hibákat, beszélj nyíltan a rossz tulajdonságokról is. Attól, hogy ott épp nincs jelen a vevőjelölt, nagy eséllyel nem fogja csak egy videó alapján megvenni az ingatlanod, el fog menni személyesen is - de ekkor már tudsz majd vele úgy beszélni, mint egy rég nem látott ismerőssel. 

Van még tipped? Vagy te máshogy csinálnád? Oszd meg velem bátran Facebook oldalamon keresztül!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Attila 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr3117763556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása