Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Hatalmas öngólok ingatlanosoktól

2020. június 22. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Sosem rejtettem véka alá, mennyire fontosnak tartom, hogy ezt a szakmát megfelelő minőségben lehet csak úgy végezni, hogy az tényleg szolgáltatás legyen, amiért pénzt lehet kérni. Rengeteg "kolléga" tanyázik a piacon nulla tudással, szándékos rosszindulattal, a naív emberek kihasználására készen, ami miatt a hírnevünk a magyar focisták és örömlányok szintjén áll. Sosem állítottam, hogy nincs alapja a negatív előítéletnek, nem is ez a bejegyzésem fogja ezt felülbírálni - inkább próbálok szemeket kinyitni a kollégák között hogy lássák, ennél azért lehet jobban.

Dátum és/vagy irányár a leírásban

Így 2020 nyarán már azért illett volna legalább kiszedni a szövegből... az egy másik kérdés, hogyan is áll egy hirdetésnek az, ha hónapok óta semmi nem történt vele. Az iroda nevét szándékosan kitakartam.
nyilt_nap.jpg
Az irányárral ugyanez a baj: elértél egy kis csökkentést? Remek, módosítsd, de akkor a szövegben is tedd meg. Tele van a net különböző árú, ugyanazon ingatlanok értékesítésével, ne égesd magad azzal, hogy a szövegbe egy másik ár van.

Rossz helyesírás

Senki nem fog komolyan venni, ha nem tudsz írni. Ez van, oda kell figyelni, alap szintű intelligencia kérdése és egy minőségi hirdetés alapja a megfelelő képek mellett a jó leírás.

helyesiras.jpg

Azok a bizonyos fotók

 

Kérnék szépen mindenkit, aki ingatlant szeretne hirdetni: NE kezdjen el kaputelefonnal homályos, elmosódott, rumlis, sötét, koszosmocskos lyukakat fotózgatni! Tulajdonosként a saját, ingatlanosként a tulajdonos zsebéből súlyos milliókat veszel ki azzal, ha rosszak a fotók, mert alacsonyabb négyzetméterárat fogsz tudni elérni eladáskor - az autónepperek is tisztán tartják az eladandó autókat, egy eladandó lakás legyen tiszta, rendezett és a körülményekhez képest világos, majd ezt fotózd, VAGY FOTÓZTATSD be egy hozzáértővel.

3_4.jpg

 

Együttműködés

Miért nem működsz együtt más közvetítővel? Hiszen téged a tulajdonos azzal bízott meg, hogy a teljes piac lefedésével hozd el neki a legjobb ajánlatot, amelyet kaphat az ingatlanért. KÖTELESSÉGED mindenkivel együttműködni, különben nem képviseled 100%-osan az eladói érdekeket, ezzel pedig szerződést szegsz, akármilyen hihetetlen. Elhiszem hogy kell a pénz, elhiszem hogy nehéz a szakma, de ha aszerint végzed ezt a szakmát ahogy írom és aszerint dolgozol, ahogy arra szükség van és ahogy helyes, akkor mindenkivel együtt fogsz működni, mert az adott hónapban a sokadik eladásod lesz és tudni fogod, hogy nem kell hajtanod a jutalékodért, mivel a jól végzett munkádért, a SZOLGÁLTATÁSÉRT, melyet végeztél, a munka végeztével örömmel fogja neked az eladó megfizetni. Ha ezt elérted, elégedett lehetsz azzal, amit csináltál. Ha nem, van még hova fejlődnöd.

Attila

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr2617763542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása