Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Minden az ingatlanvideókról

2021. szeptember 13. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

A legtöbb ingatlannál már annak is örülni kell, ha értelmes minőségű képek és alaprajz szerepelnek benne. Azonban vannak módszerek, amivel jobban, részletesebben bemutatható az adott termék, ez pedig a 3D bejárás mellett az ingatlanvideó. De van-e értelme? Hatékonyabb-e az eladás, ha használsz? Vélemények és érvek ellene és mellette.

img_8354.jpg
Miről is szól?

Egy jó ingatlanvideó olyan dolgokat is megmutat, ami fényképeken nem, vagy nehezen kivitelezhető: drónfelvételek, terek és térösszenyitások, transzparenciák, de rengeteg érzés - milyen lehet élni, közlekedni benne. Egy sima bejárás, ami mellé végigdumál az ingatlanos, hogy "ez a nappali, ez a konyha", majd a másfél perces videó végén tengeribeteg lesz az érdeklődő a folyamatosan rázkódó kamerától, konkrétan rontja egy ingatlan megítélését, mint segítené. 

Ingatlanos szerepeljen benne?

Emellett vannak érvek és ellenérvek is. Én amellett vagyok, hogy az ingatlant kell építeni, de az is jogos érv, hogy az ingatlanos magát és a belevetett bizalmat is építi azzal, hogy szerepel benne, kvázi vállalja magát és az arcát a bemutatóvideóban az eladás elősegítéséhez. Én szerepelek annyit és annyi helyen, hogy nincs erre szükségem, de egy kezdő, vagy egy kevesebbet szereplő ingatlanosnak a jövőre nézve is hasznos referencia lehet, ha akár csak a végén egy "amennyiben érdekli az ingatlan, várom megkeresését" snitt.  

Nem olcsó mulatság

Egy ingatlant lehet jól képviselni videó nélkül is, azonban ha megfelelően akarjuk csinálni, ahhoz komoly felszerelés és operatőr kell. Mi ingatlanosok az értékesítéshez értünk, el tudjuk adni a terméket, de a termék bemutatása, marketingjének felépítése, a képek, videók elkészítése már több más ember munkája nálunk is: van marketingesünk, operatőrünk, fotósunk is. Sokba kerül? Igen, sokba: egy komplett anyag összeállítása még a meghirdetés előtt akár 200 ezer forintba is kerülhet, és komolyabb marketinganyagok megjelenéséről még nem is beszéltünk, nekem is van/volt több olyan hirdetésem, ami az eladásra már majdnem félmillió forintomba került. De megérte? MAXIMÁLISAN, ugyanis az eladó olyan szolgáltatást kapott, amiről addig csak álmodni mert, a vevő megfelelően tájékoztatva volt, mert mindent profin megkapott - arról nem is beszélve, hogy mindkét oldal a win-win miatt élete végéig ajánlani fog, és minden jó ingatlanos tudja, hogy a legfontosabb az elégedett ügyfél. 

Mindennek kell videó?

Egy jó videó elsősorban az ingatlant, másodsorban az ingatlanost minősíti. Éppen ezért vannak olyan ingatlanok, amiknek nemhogy nem kell videó, nem kell feltétlen elvállalni sem. Minden nagyképűség nélkül, de én már jóideje nem vállalok el egy 2 szobás panellakást a Havanna lakótelepen, mert ott néhány tanács és egy hirdetés bőven elég az eladáshoz, a tulajdonosnak pedig szüksége van általában minden pénzre, ezért nem lenne szívem elkérni tőle a jutalékot - viszont egy 300 négyzetméteres családi ház hatalmas kertttel; na abban van kihívás és komoly munka, mire megtalálja a vevőjét. Így a címre a válasz az hogy NEM, nem kell minden ingatlanhoz bemutatóvideó, de vannak ingatlanok, ahol az ár, a méret vagy a különlegesség miatt igenis KÖTELEZŐVÉ tenném, ha tehetném. 

Hozzászólnál? Szívesen veszem véleményed akár itt, akár Facebookon :)

Attilaa

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr9917763438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása