Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Ne ingatlanozz, HA ...

2021. október 17. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Volt több interjúm, megkeresésem, bejövő emailem stb, akik szerettek volna nálunk dolgozni, az Ingatlanpáholynál, de már az első körös interjún, vagy még AZELŐTT ki is estek, mert nem feleltek meg az alábbiaknak. Azért csináltam meg ezt a felsorolást, mert ezeket a feltételeket MINDEN irodának alapnak kellene tekintenie, ha eszerint vennének fel embereket és eszerint dolgozna a szakma, akkor sokkal előrébb tartanánk mint most. Az alábbi felsorolás az Ingatlanpáholy alapelvei között szerepelnek, amennyiben ezek közül akár csak egynek nem felelsz meg, nálunk már nem tudnál elhelyezkedni - és nem azért, mert esetleg nem lennél sikeres, hanem mert a szakma legjobb minőségéhez ezek a feltételek elengedhetetlenek. Tehát hiába keresnél jól, a cég képviselése ugyanolyan lényeges mint a bevétel. 

NE INGATLANOZZ, HA ...

... nem érted meg, hogy ez egy életstílus, egy felfogás, egy teljes embert kívánó hivatás.

... azt gondolod, másodállásban majd 2-3 órában elszórakozol. Esélytelen emellett értelmesen mást csinálni, soha nem fogsz vele annyit keresni, mint azok, akik főállásban csinálják. Hogy neked elég lenne 2 havonta egy sikeres eladás? Az utolsó pont miatt emiatt kiesel.

... nincs meg a megfelelő önbecsülésed és egód ahhoz, hogy felelősséggel tudj megbízásokat képviselni.

... a pénzért csinálnád. Nem, mi nem a pénzért csináljuk, hanem az ügyfelek elégedettségéért. Az természetes, hogy egy elégedett ügyfélnél a sikerdíj kifizetése nem kérdéses, így keresni is jól keresünk, de a win-win egyértelműen az első.

... nincs meg a szorgalmad a hideghíváshoz, az esti és hétvégi ügyfelezésekhez, a folyamatos önfejlesztéshez.

... nem vagy a munkádban maximalista. Ideértve a helyesírást, a fotókat, az ügyféligényeket, a teljesítés iránti vágyat. Ha elvárod, hogy megfelelően kifizessék a sikerdíjad amikor eladtál, ők is joggal várhatják el, hogy a maximumot nyújtod, amikor megbíznak téged, legtöbbször a legértékesebb tulajdonuk értékesítésével. 

Ha valamelyik nem teljesül, úgy gondolom más irodánál sem szabadna elhelyezkedned, szerintem inkább engedd el ezt a szakmát. Nagyon sok helyen keresnek fix béres, fix munkaórás helyeken embereket jó fizetéssel, ez az életmód a jelenleg a szakmánkban dolgozó értékesítők 80-90 százalékának egyáltalán nem való. És tudjátok, mi a legdurvább? Hogy a jelenlegi piaci szereplők 20-30 százaléka is simán elvinné az ingatlanpiacot...

Kibővítenéd a listám? Nem értesz velem egyet? Bátran küldd el nekem a véleményed kommentben vagy Facebook oldalamon keresztül, őszintén kíváncsi vagyok rá. 

Egy ilyen tippel bővíteném is, tehát update:

... ha úgy érzed, nem tudsz együtt dolgozni egy megbízóval, ne dolgozz vele. Igenis tudj nemet mondani, ugyanez vonatkozik arra, ha a tulajdonos nem fogadja meg a szakmai tanácsod az értékesítésről. Nem tudsz nemet mondani és minden vackot kérdés nélkül behozol, csakhogy legyen plusz megbízás? Inkább engedd el ezt a szakmát...

Megfelelsz a fenti pontoknak? Küldd el nekem önéletrajzod és motivációs leveled a szucs.attila kukac ingatlanpaholy pont hu emailcímre, lenne igény a fentieknek megfelelő kollégára.

Attila, Ingatlanpáholy

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr1217763432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása