Ingatlanpiaci tanácsadó blog

5 ok, amiért fontos ingatlanost bevonni az eladásba

2018. december 17. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Sokan fújnak ránk és a szakmánkra azért, mert néhány cég előrébb helyezi a mennyiséget a minőségnél az értékesítések tekintetében, de vannak a piacon olyan ingatlanosok, akik segítségével az életed egyszerűbb lesz, az eladásod zökkenőmentes és anyagilag is jobban jársz úgy is, hogy kifizetted a kollégát.

6-reasons-you-should-work-with-a-realtor.jpg

1: Objektivitás

A legtöbb eladó hajlamos beleesni abba a hibába, hogy jobbnak, értékesebbnek értékeli saját ingatlanját az érzelmi kötődés vagy az összehasonlítási alap hiánya miatt, mint kellene. Egy objektív külső szemlélő, akinek komoly összehasonlítási alapja van a piacon lévő és már értékesített ingatlanok tekintetében mindig segítséget tud nyújtani a megfelelő árazásban és a ingatlan előnyeinek kiemelésében. Szoktam mondani, hogy nekünk minden ingatlan egy termék, amit legjobb tudásunk és a termék tulajdonosának érdekei szerint kell értékesítenünk.

2: Marketing erő

Vannak ingatlanosok, akik semmi mást nem tesznek, mint felteszik az eladandó ingatlant a .com-ra és a saját rendszerükbe, majd várják a csodát, hogy érkezzen rá a vevő. Ezzel lefedik az online piac kb 70%-át, ami jóval több mint a semmi, de milyen jogon "tagadja meg" az eladótól a maradék 30%-ot? Főleg a google-ben kereső vásárlók miatt fontos a kisebb oldalakat is lefedni, ez akár 40-50 előfizetést is jelent, amit csak a profik csinálnak, rendszeren keresztül, komoly pénzekért. A marketing része még az ingatlanos self-marketingje is: fontos, hogy a piacon megtalálható legyen, rákeresve lecsekkolható legyen a munkája, fényképe után felismerhető legyen a találkozáskor.

3: Támasz az alkudozásnál

Egy jó ingatlanosnak a célja az, hogy minél jobb áron és feltételekkel adja el a szerződött partnerének, az eladónak az ingatlanját, tehát az alkut is érdemes mindig rajta keresztül intézni. Ilyenkor végigvisszük a folyamatot, lepapírozzuk az egészet így biztosítjuk mindkét felet, előkészítjük a szerződéshez szükséges részleteket, én ajándékba adom az energetikait és biztosítok helyet az irodámban a szerződéskötéshez - mindenki jól jár, mert a folyamat egy kézben, egy profinál van.

4: Naprakész piac- és hitelismeretek

A naprakész piaci ismeret rettentő fontos. Ismerni kell az aktuális hitellehetőségeket és változásokat, az adó és illetéktörvényeket (vagy ha különlegesebb eset van, kell kapcsolat ahonnan beszerezheti a válaszokat), a piaci válrozásokat és trendeket és a helyi piac sajátosságait, korlátait, előnyeit. Ezek nélkül kockázatos és anyagilag is fájdalmas lehet egy értékesítés, sokszor komoly meglepődés van az illeték kiszabásakor, pedig egy jó ingatlanosnak kötelessége tájékoztatni a feleket a későbbi fizetési kötelezettségekről.

5: Szakmai tapasztalatok a rejtett hibák elkerüléséhez

Nem véletlen kérnek fel sokan kereséskor: szeretnék, hogy a megtekintéskor kérdezzek rá azokra a dolgokra, amik nekik eszükbe sem jut, mert nem tudják, mit kell nézni: tetőproblémák, szigetelésbeli hiányosságok, vizesedés és salétromosodás, szomszédproblémák, tulajdonilap-problémák, stb... a lényeg, hogy ők tudjanak foglalkozni azzal, hogyan is rendezhetnék be, amíg én foglalkozom azzal, hogy nyugodt körülmények között vásárolhassanak és lakhassanak az adott helyen.

Nem kell mindenkinek ingatlanos

Ez is egy szakma, mint az autószerelő vagy a fogorvos. Ugyanúgy végzettség szükséges, a tapasztalat, a tudás és a folyamatos önképzés elengedhetetlen, de mindentől függetlenül NEM SZÜKSÉGES MINDENKINEK INGATLANOST ALKALMAZNIA. Egyszerűen van az a típus, aki el tudja adni maga is, és ezt minden ingatlanos kollégának meg kell értenie. Ez egy olyan szakma, ami rengeteget tud segíteni, de a szolgáltatásainkat és tudásunkat senkire nem kell ráeröltetni és tukmálni. 

Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr217763662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása