Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Milliókat bukhatsz vagy nyerhetsz: hitelezés ingatlanvásárláskor

2019. június 06. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Az ingatlanpiac jelenleg részben a jó hitelezésnek és a hitelfelvétel rugalmasságának köszönhetően megy olyan jól, amennyire. De nagyon nem mindegy, hogy hogyan indítod el a hitelfelvételi folyamatokat, illetve megfelelő emberhez fordulsz-e a legelején: a bank kiválasztásakor - több millió forintot spórolhatsz, ha gondolkodsz az elején! Böszörményi Barbarával, 15 éve az ingatlanhitelezésben dolgozó, bankfüggetlen hitelszakértővel beszélgettem.

rezsimentor-zold-hitel-1.jpg

Van egy kedvenc bankom, ahol évtizedek óta intézem pénzügyeim, besétálok, hogy ingatlant szeretnék venni, adjanak hitelt. Számít, hogy ezer éve az ügyfelük vagyok?

Számíthat igen, mert az objektív minősítésen túl egyedi ajánlatot is kérhetsz. Ez még mindig nem jelenti azt, hogy ez a jobb ajánlat lenne számodra a legkedvezőbb a teljes piacon. Az is előfordulhat, hogy az általam készített ellenajánlattal még kedvezőbb ajánlatot kapsz a saját bankod VIP-es ajánlatánál. És ekkor még nem is beszéltem azon kedvezményekről, amiket mi, mint piacvezető közvetítők adhatunk ügyfeleinknek.

Hogy működik nálatok ez az egész hiteligénylési folyamat?

Szeretünk az ügyféllel még a lakáskeresési fázis elején találkozni, hogy megadjuk számára azon kellő információkat, amellyek esetleg korlátozó vagy több lehetőséget nyújtó tényezőként szerepelhetnek ebben a folyamatban. A bankok által rendelkezésünkre bocsátott háttér segítségével intézetenként kockázati előszűrést végzünk, amivel sokkal több részletet figyelembe veszünk, mint egy internetes kalkuátorral lehetséges, hozzáadva a 15 év szakmai tapasztalatát, mely nem elhanyagolható a hitelezési folyamat gyakorlati kivitelezésénél. Pl: bankonként eltérő lehet a jövedelmek elszámolása, ingatlanok megítélése, CSOK vagy munkáltatói kölcsön mikor önerő és mikor nem és megannyi egyéb apró, de mégis fontos részlet. A háttérmunka elvégzését követően tájékoztatjuk az ügyfelet az ajánlatok részleteiről, feltételeiről, amivel kialakul Benne egy prioritás bizonyos szempont alapján. Minden támogatást megadunk ahhoz, hogy meg tudja hozni a hosszútávú döntését. Ezt követően a választott banknak megfelelő dokumentációs háttér összeállításában és a kérelmi nyomtatványcsomag kitöltésében segítünk, majd magunk adjuk be azt a hitelintézetbe, feltüntetve saját azonosítónkat, mellyel az ügyfél igénybe veheti a közvetítői kedvezményeinket, pl: kamatkedvezmény, 'zöld folyosós' bírálat.

CSOK-ot, babavárót, minden egyéb dolgot intéztek?

Igen! Új és használt lakás vásárlásához, családon belüli tulajdonrész kivásárlásához, építéshez, felújításhoz, vagy akár szabad felhasználásra jelzálog, vagy személyi kölcsönt, régi, rosszabb kamatozású hitelek kiváltására nyújott és KKV hiteleket.

És mennyibe kerül ez nekem?

A szolgáltatásunk teljes mértékben díjmentes.

Tehát jól értem? Jobb feltételeket, jobb THM-et, végérvényesen pedig jobb törlesztőt tudtok nekem TI kihozni, mintha én besétálnék ügyfélként a bankomba?

Elérhetünk kedvezőbb kamatot számodra, kedvezőbb költségeket, időt spórolunk Neked, mert nem kell sorban állnod minden banknál, tágabb rálátást adunk az egész hitelezési folyamatra, piacra, támogató kezet nyújtunk az egész folyamat során. Ezt mind a szolgáltatásunk része.

Köszönöm segítségedet Barbara!

Nagyon szívesen, igény esetén bármikor elérhető vagyok.


Remélem tudtam segíteni ezzel a kis riporttal mindenkinek, aki ingatlant venne hitellel. Ha kérdésed lenne még, vagy szükséged lenne Barbara elérhetőségeire, írj nekem Facebook oldalamon keresztül, továbbítom neki és ő keresni fog.
Attila

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr917763620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása