Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Top 5 ingatlanfotós hiba, amivel milliókat bukhatsz eladáskor

2021. február 20. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Az első két dolog, amit egy érdeklődő a hirdetések böngészésekor megfigyel, az ár és a főkép. Vannak ingatlanok, melyek eladják magukat fotó nélkül is, mert jó lokációval és ár/érték aránnyal kerülnek piacra, de ez a ritkább - egy megfelelő minőségű hirdetés, alaprajzzal, részletekkel és alapadatokkal sokkal nagyobb eséllyel talál gazdára meghatározható időn belül, mint a rosszabb minőségűek vagy hiányosak. 

mobktkpturbxy9mndc0ndq5mmeyodaxmtcxnmflodflnzcznmy2zjbmoc5qcgerlqlna6uawsm.jpg

Sötétség

SOHA nem fotózunk sötétben és kész. Soha. Ahogy a lehúzott redőny vagy behúzott függöny sem jó. Egy földszinti lakás is világosabb annál, mintha este fotóznád, ezért igenis vedd a fáradtságot akkor fotózni, amikor szép világos idő van kint és süt a nap - nagyon sokat számít a végén.

Kosz

Mosatlan a mosogatóban? Szennyesruha a fürdőszobában? Szétdobált cuccok mindenhol? Semmi ilyesmi nem maradhat rajta egy képen. Attól, hogy nem a lakás része, rontja az összképet és a teljes benyomást már a hirdetés megtekintésekor, arról pláne nem is hiszem hogy beszélni kell, ha megtekintéskor vannak hasonlóak egy ingatlanban. Egy használt autót is lemosva és kiporszívózva dobunk piacra, a lakásodra ugyanez kell hogy vonatkozzon.

Minőség

Egy kaputelefonnal is elkészíthető, elmosódott, vacak kép legyen bármilyen csodálatos ingatlanról készítve, óriási öngól. Ha nincs hozzá tudásod vagy tehcnikád, nem gond: vannak erre szakosodott fotósok, akik minimális pénzért profi minőségű anyagot raknak neked össze. Én is ilyen profival dolgozom és jól megválogatom a feltölteni való fotókat is.

Elterelés

Ha egy ingatlan bútorozott, nem probléma, fotózható és eladható úgy is, mert az általános használathoz hozzátartozik. Azonban rikító dolgok, vagy az adott helyiségbe egyáltalán nem illő tárgyak vagy színek elvonják a figyelmet az ingatlanról és rontják az összképet is. A kezdőkép is egy pár évvel ezelőtti aktív értékesítéséből származik egy franchiseos kollégának - aki észreveszi a bilincset az ágy háttámláján, semmit nem fog tudni a lényegről: a szobáról... és komolytalanná válik az egész ingatlan, ennyi miatt.

Mennyiség

Egy alaprajz és két vacak fotó? Kevés lesz. Feltöltöd még a szomszéd utca látképét is? Felesleges. Meg kell találni az aranyközéputat a fotók számában: egy garzon bemutatható 5-6 képből, egy családi házhoz szükség van akár 30-ra is. Fontos, hogy az ingatlan a képekben is láthatóan legyen jól dokumentálva, minden fontos helyiség legyen lefényképezve, ahogy a kert és a homlokzat is javasolt, családi házaknál. 

Ha nem boldogulnál, javaslom keress az adott területen erős ingatlanost, aki a fenti minőséget a jelenlegi hirdetéseiben is hozza - akkor nálad is hozni fogja. Ha érdekel több információ az ingatlanpiacról, kövesd podcast adásainkat, a Kalmárokat, a legegyszerűbben IDE kattintva teheted, ahol a Youtube csatornánkra feliratkozhatsz, esetleg kövess minket Facebook oldalunkon keresztül IDE kattintva

Szép hétvégét mindenkinek!

Attila, Ingatlanpáholy, Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr9017763484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása