Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Két hét lezárás, mi lesz veled ingatlanközvetítő?!

2021. március 05. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

Ma már tudható, hogy március 8 hétfőtől 2 hét lezárás és utána is csak fokozatos nyitás. Hogy is tudunk most tovább dolgozni?

24huill_-660x371.jpg

Home office

Rengeteg kolléga alapból home office-ban dolgozik, így úgy gondolom, az ingatlanközvetítői szakmát csak olyan szempontból zavarja a lezárás, hogy az irodákat be kell zárni. Nálunk is ez a helyzet: minden kolléga otthonról fogja végezni a napi műveleteket, ügyintézéseket, és mivel nincs kijárási tilalom, minden további nélkül tudunk ingatlanokat is mutatni. 

Persze az egész szubjektív: biztosan lesz olyan ingatlanos, aki most hetekig nem fog dolgozni és inkább a családjával, a hobbijával vagy pihenéssel, kertészkedéssel tölti az időt, de szerintem legtöbbünk nem teheti ezt meg, felelősséggel tartozunk a megbízóink felé, így az értékesítés nem állhat meg.

Talán valami jó is van benne

Mindig megpróbálom optimistán tekinteni a dolgokat - mi lehet ebben a lezárásban jó? Ez is elég szubjektív, de nekem amellett, hogy többet lehetek a családommal, talán több mutatásom is lehet, mivel akik eddig nehezen tudták megoldani a megtekintéseket a munka miatt, most home officeból könnyebben, rugalmasabban el tudnak mozogni. Ez valószínűleg megnöveli az "ingatlanturizmus" szóval jellemzett, csak nézelődő típusú érdeklődők számát is, de egy ügyes ingatlanos néhány keresztkérdéssel ki tudja a nagy részét szűrni.

Bankolás

Mint tegnap kiderült, a bankok is nyitva maradhatnak, ezáltal az esetleges szerződéskötések utáni hitelindítási kérdéseket is el lehet kezdeni. Az én irodámban dolgozó, bankfüggetlen hitelügyintéző kollégák is dolgoznak tovább, bár ők is otthonról, de ugyanúgy tudnak mindent intézni, a személyes tárgyalások lesznek csak online felületekre irányítva. 

És a legfontosabb

Mint urunk és irányítónk reggel a Kossuthon kimondta: hétfőn, Nőnapon még nyitva lehetnek a virágárusok, tehát ne felejts el virágot venni az asszonynak/anyádnak/szeretődnek/kolléganődnek stb... :)

Nehéz két hét jön, de kitartást kívánok mindenkinek!
Ha több infóra lenne szükséged az ingatlanpiacról, hallgasd a Kalmárok podcastünket!

Attila, IngatlanPáholy

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr2217763480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása