Ingatlanpiaci tanácsadó blog

Karanténblog, avagy mit tehet egy ingatlanos home officeban?

2020. március 16. - Szűcs Attila Ingatlanpáholy

A legtöbb embernek jelenleg kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy az én blogomat olvasgassa, de tekintettel arra, hogy a mi irodánk is home office-ol, ezért itthon nyugiban tudok egy új bejegyzéssel segíteni az ingatlanosoknak, akik most gondolkodnak azon, hogyan is kéne folytatni a munkát a következő hetekben-hónapokban. Néhány fontosabb ötlet, mivel töltsd otthoni napjaid!

creating-home-office-barbara-genda.jpg

1: Önképzés

Számtalan könyv áll rendelkezésre, melyekkel bővítheted tudásod, legyél bármilyen régóta ingatlanos. Ismerd fel, miben vagy a leggyengébb, tuti találsz hozzá megfelelő könyvet. Sokat késel és úgy érzed, semmire nincs időd? Time management könyvek. Érdekel az épületek történelme? Kismillió lehetőséged van. Szakmai tudásra tennél szert? Mindent találsz már a neten vagy megrendelhető formában. A lényeg, hogy otthon töltött óráid ne pazarold el, a munka része az, hogy okosodj, így most egy kicsit több időd lesz rá. 

2: Piackutatás

Rövid távon a vírus miatt, középhosszú távon pedig a piaci változások miatt várható árcsökkenés, amivel a piacon maradó keresők fognak jól járni - de ez minden területet, minden kerületet másképp érint. Ebben az időszakban lesz időd mélyebben megdolgozni az általad legjobban ismert részeket, ahol a legjobban érzed magad: tudnod kell mindenről ami történik, az árak mozgásával tisztában lenni pedig az egyik legfontosabb dolog most a piacon.

3: Háttéranyagok

Mindenkivel előfordul, hogy a folyamatos munka mellett elmaradnak fontos háttéranyagok, melyeket most lesz időd pótolni: közös képviseletek felkeresése és informálódás minden megbízásnál, flyerek és szórólapok készítése megbízásonként, alaprajz pontosítása, ingatlanpiaci értékbecslés elkészítése újra a piaci változások figyelembevételével, kapcsolattartás régebbi megbízások tulajdonosaival, online és offline reklámaid átnézése, optimalizálása, újak készítése, stb... napestig sorolhatnám.

4: Keresők 

Becsüld meg azokat az ügyfeleidet, akik a jelenlegi piaci helyzetben nem álltak le a kereséssel, ugyanis ezek az emberek valamiért motiváltabbak: általában időhöz vannak kötve, mert költözniük kell. Ha megbecsülöd őket, ők is meg fogják becsülni a munkádat, mert az utóbbi időszakban igencsak nagy érték lett egy megbízható és komoly kereső.

5: Család és pihenés

A család mindenek előtt! Így, hogy picit leáll az egész világ, állj le fejben te is és használd ki ezt a kényszerpihenőt egy kis feltöltődésre, revitalizációra, hogy a vírus lecsengésével te is újult erővel ugorhass bele a munkába. Légy minél többet a családoddal, zárkózzatok be és nézzetek filmeket, társasozzatok, beszélgessetek, mert a család az első és most az a legfontosabb, hogy mihamarabb véget érjen ez az egész, ahhoz pedig az kell, hogy otthon maradjon mindenki, aki csak teheti.

Kellemes napot mindenkinek és vigyázzatok magatokra! #stayhome!

Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr3217763560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása